Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

DATÜB'e Katılımlar Sürüyor

Dünya Ahıska Türkleri’nin haklarını savunmak amacıyla kısa bir süre önce Ankara'da kuruluşu gerçekleşen DATÜB’e katılımlar hızla sürüyor.

Ankara’da kurulan DATÜB kendisine katılımlarla birlikte faaliyet alanlarını genişleterek Asya’dan Avrupa’ya oradan da Amerika’ya kadar ulaştı. Dünya’nın 9 ayrı ülkesinde yaşayan Ahıska Türkleri’nin kurmuşoldukları dernekler teker teker DATÜB’e üye olarak uluslara arası arenada tek ses, tek yürek olmak için bir çatı altında buluşuyorlar.

Dünyanın dört bir yanına dağılmışAhıska Türkleri’nin kurmuşoldukları sivil toplum örgütleri sorunlarını Dünya kamuoyuna tanıtmak için DATÜB çatısı altında güçlerini birleştirmeye başladı. DATÜB’e tüm Ahıska Derneklerinin yöneticileri yanı sıra entelektüel Ahıskalılar, bilim adamları, aydınlar, Öğrenciler, sanat adamları da katılarak Dünya genelinde önemli bir güç elde etmeye başladı.

İstanbul’da bir araya gelen DATÜB yönetimi ve üye derneklerinin temsilcileri, Genel Koordinatör Prof. Dr. İlyas Doğan organizesinde İstanbul’da DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov’un ev sahipliğinde Ceylan İnter Continental Otelinde toplandılar.

Toplantıya, yurtiçi ve yurtdışından kurucular, DATÜB’e üye olan birçok dernek yöneticisi ve toplum liderleri katıldı.

Törenle üye oldular

İstanbul’daki toplantıya gelen derneklerin yöneticilerinden henüz üye olmamışdernekler almışoldukları yönetim kurulu kararları ile birlikte İstanbul’a gelerek DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov’a dilekçelerini elden takdim ettiler. Genişkatılımlı toplantıda herkesin gözü önünde büyük bir sürpriz yaparak Dünya Ahıska Türkleri Birliğine üye oldular.

İlk olarak Azerbaycan Ahıska Türkleri Cemiyeti Başkanı Şemsettin Serveroğlu katılım dilekçelerini takdim etti. Ardından Ukrayna Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Murat Resuloğlu takdim etti.

Bunun yanı sıra uzun bir süre muhalif ve çekimser kalan ve bu mücadelenin ancak DATÜB gibi Dünya çapında tanınmışve Ahıska Türkleri’nin haklarını savunacak tek kuruluşun DATÜB olduğu kanaatine vararak üyelik dilekçesini sunan Ahıska Türkleri Federasyonu Başkanı Osman Öztürk bundan sonra DATÜB ile birlikte yola devam edeceklerini söyleyerek üyelik dilekçesini Genel Başkan Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov’a sundu.

Öte yandan, Amerika’dan daha önce Türkiye’ye pasaportsuz özel bir izinle gelen ancak günü dolduğu için geri dönmek zorunda kalan Amerika Arizona Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Server Mürseloğlu Tedorov telefonla katılarak daha önceden göndermişolduğu üyelik dilekçesinin kabulünü rica etmiştir. Ayrıca kendisinin ve Amerika’daki Ahıskalıların gönüllerinin DATÜB ile birlikte olduğunu ifade etti.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz