Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

DATÜB Heyeti Büyükelçilikte

Geçtiğimiz hafta, Gürcü makamlarla üst düzey görüşmeler yapmak üzere Tiflis’te bulunan DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) Heyetine Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçimiz Murat Burhan ve Müsteşar Eser Torun ev sahipliği yaptılar. DATÜB heyetini Büyükelçilik rezidansında kabul eden Büyükelçi Burhan yemekli toplantıda bir araya geldi.

DATÜB heyeti ile teker teker tanışan Büyükelçi’ye Genel Başkan Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov Fergana faciasından sonra yeni bir sürgün yaşayan Ahıska Türkleri bugün 9 ayrı ülkeye dağılarak yaşadığını ve bulundukları ülkelerde sivil toplum örgütlerini kurarak sosyo-kültürel, siyasi, ekonomik hayatta yerini almaya başladıkları bilgisini verdi. Daha sonra Genel Başkan İsmihanoğlu “Ancak Ahıska Türklerinin tek ve öncelikli amacının 67 yıllık “vatan” mücadelesi verdiği bilinen bir gerçektir. Bunun için tüm önceliğin bu konu olduğundan birlik oluşturulması gerekiyordu. Bu nedenle Ankara’da geçtiğimiz yıllarda kısa adı DATÜB olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği’ni kurarak 9 ayrı ülkede faaliyetlerini sürdüren derneklerimizi tek çatı altında birleştirdik. Böylece başlatmışolduğumuz yeni ve güçlü mücadele ile Avrupa Konseyi, Türkiye Cumhuriyeti ve birçok ülke bizi dikkate alarak değer vermiştir. Sorunlarımıza müspet yaklaşım sergilemişlerdir. Şimdi de bu bağlamda Gürcistan’da bulunuyoruz. Vatana dönüşkonusunda Gürcü makamları ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Büyükelçi Murat Burhan ise Ahıska Türkleri konusunu yakinen takip ettiğini söyleyerek “Son yıllarda 9 ayrı ülkeye dağılarak yaşamlarınızı idame ettirmeniz ve Sivil Toplum örgütlenmesini becerebilen, ortak bir noktada buluşarak mücadele etmek için DATÜB çatısı altında birleşmeniz çok güzel. Bugün buraya 9 ayrı ülkeden seçkin kişiler olarak bulunmanız ve Gürcistan Hükümeti yetkilileri ile ilişkileri iyi tutarak temaslarınızı sürdürmenizi çok önemsiyoruz. Gürcistan yetkilileri de bu konuda müspet adımlar atarak sorunu çözmeden yana olduklarını biliyoruz. Bu çalışmaların akabinde yakın bir tarihte önemli ve müspet sonuçların alınacağını umuyoruz” dedi.

Büyükelçilikte yemekli toplantıya DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov, DATÜB Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar, DATÜB Gürcistan Temsilcisi ve Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı İsmail Molidze, DATÜB Kazakistan Temsilcisi Sedir Eyibov, DATÜB Kurucu Üyesi  Nazım Kadirov, DATÜB Rusya Temsilcisi ve Moskova Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Taştan Aslanov, DATÜB Ukrayna Temsilcisi ve Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Marat Resulov, DATÜB Kırgızistan Temsilcisi ve Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Mürefeddin Sakimov, DATÜB Azerbaycan Temsilcisi ve Bakü Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Fazlı Eşrepov ve Bakü Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti eski Başkanı Şemseddin Sarvarov yer aldılar.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz