Veysel VEYSEL 6 haber

İlgili Haberler

DATÜB'e Kayseri'de Sıcak Karşılama

  • Gönderen Veysel VEYSEL
  • 20 Mayıs 2011 13:05:15 MSK
  • 0 yorum
  • 12.914 izlenme

14 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’da Kayseri Erciyes Üniversitesinde DATÜB Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Toplatıya DATÜB’ü temsilen Uludağ Üniversitesinde görevli Türk-İslam Tarihi Uzmanı Tarih Dr. Seyfeddin BUNTÜRK, Erzurum’da öğretmen olan İsmail İDRİS ve Veysel VEYSEL katıldı. Ayrıca Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail KAYAR, Rus Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Doç. Dr. Beyhan ASMA ve Tarih Öğretmeni Yrd. Doç. Dr. Serdar SAKİN’in de hazır bulunduğu toplantı renkli geçti.

Kayseri’de okuyan toplam 26 öğrencinin katıldığı toplantıda DATÜB’ün faaliyetleri büyük ilgi gördü. Dr. Seyfeddin BUNTÜRK’ün yaptığı konuşma gerçekten çok önemliydi. Ahıska Türkleri’nin o acı sügünden sonra vatanlarında dönmek için verdikleri mücadeleyi anlatan Dr. Seyfeddin BUNTÜRK konuşmasında şunları söyledi.

“Biz Ahıska Türkleri uzun yıllardır vatansız bir durumda yaşam mücadelesi veriyoruz. Vatana geri dönüş ile alakalı bugüne kadar bir çok kez girişimde bulunuldu. Bu girişimler 1957’den itibaren devam etmektedir. Bazılarında bende yer aldım. Ama DATÜB’ün görüşleri de girişimleri de çok farklı. DATÜB bugüne kadar Ahıska Türkleri adına bir saman çöpünü bile kaldırıp masaya koyan isimlere değer vermektedir. İlk kez böylesine büyük bir organizasyon ile daha güçlü bir şekilde haklarımızı talep ediyoruz. Bugün oraya gidecek 100 Ahıska Türkü ailesi bile bizim için büyük bir başarıdır. Ben inanıyorum ki o 100 Ahıska Türkü ailesini başka 100’ler takip edecektir. Bugün Gürcistan’ın, Ahıskalıların problemleri ile DATÜB’ü muhattap olarak kabul etmesi ve sorunların çözümü için onlarla masaya oturması gerçekten çok önemli ve iyi bir gelişmedir. Bu süreci iyi kullanmamız ve olabildiğince fazla hak kazanmamız gerekmektedir. DATÜB’ün tüm çabaları da bu yöndedir.”

Dr. Seyfeddin BUNTÜRK’ten sonra toplantıya Erzurum’dan katılan İsmail İDRİS devam etti. Eski ASU Samsun İl Temsilcisi olan İsmail İDRİS’in konuşması özellikle Ahıskalı Öğrenciler ile alakalıydı.

“Ben Türkiye’de eğitim almış bir Ahıskalı Öğrenciyim. Bizde bir çok mücadele içerisinde yer aldık. Ahıskalılar için bazı mücadeleler verdik. Bugün DATÜB gibi bir kurumumuz var. Bizleri dinleyen, bizleri anlayan ve bizlerle birlikte hareket etmek isteyen. Bu bizim için eşsiz bir şanstır. Yapmamız gereken bugün devam etmekte olan bu olumlu sürece elimizden gelen desteği vermek. DATÜB’ün bizden beklentisi bellidir. Verdikleri bu anlamlı mücadelede onların yanında olmamızı istemektedirler. Bugün bu şansı kaçırmamalı ve onlarla birlikte mücadelemizi daha büyük bir alanda ve daha güçlü bir şekilde gerçekleştirmeliyiz. Sorunlar çözülmek için vardır ve bu çözüm şu anda sadece DATÜB’te bulunmaktadır.”

Son olarak Veysel VEYSEL konuşma yaptı. Özellikle DATÜB Gençlik Kolu ile alakalı konulara değinen Veysel’in konuşması ise şöyleydi.

“ Geçen sene bir isteğim vardı ASU’dan. DATÜB’ün içerisinde yer alması. Bu maalesef bugüne kadar fiziksel olarak gerçekleşmedi. Lakin bugün büyük bir kıvılcım var DATÜB’e karşı. Bu kıvılcımı önemseyen DATÜB Yöneticileri ile bir görüşmem oldu. Benden istedikleri DATÜB Gençlik Kolu ile alakalı bir çalışma yapmam ve Ahıskalı Öğrencilerin düşüncelerini onlara aktarmamdı. Özellikle Şubat 2011 tarihinden itibaren bu çalışma üzerinde yoğunlaştım. Ahıskalı Öğrencilerin sorunlarını giderebilecek ve onları DATÜB’ün yürüttüğü faliyetlerin içine çekebilecek olası bir Gençlik Kolu ile alakalı bir çalışma. Ahıskalı Öğrencilerin gerçekten kendini yöneteceği, sorunlarını rahatlıkla üst makamlara bildirebileceği bir çalışma. Bugün gelinen nokta gerçekten önemli. DATÜB Gençlik Kolu’nun resmiyete kavuşması için sayılı günler kaldı. DATÜB Genel Başkanı Ziyattin İsmihanoğlu KASSANOV’un müjdesi bu. Kurultay’dan sonra ilk iş DATÜB Gençlik Kolu’nu kurmaktır dedi. Ahıskalı Öğrenciler olarak DATÜB Gençlik Kolu’nu oluşturmalı ve bizlere tanınan bu şansı iyi değerlendirmeliyiz. DATÜB şemsiyesi altında birleşmeliyiz.”

Konuşmalardan sonra Veysel, DATÜB Gençlik Kolu ile alakalı yaptığı 10 maddelik çalışmayı öğrencilerle paylaştı. Maddeleri tek tek öğrencilere okuyarak onların maddelerle alakalı görüşlerini dinledi. Maddelerle alakalı öğrencilerde hiçbir tereddüt olmaması iyi bir gelişmeydi. Özellikle Ahıska’ya her yıl yapılması düşünülen öğrencilerin gezisi ve DATÜB Gençlik Kolu Başkanı’nın tüm öğrencilerin oyları ile seçilecek olması öğrenciler tarafından en çok beğenilen maddelerdi.

Kayseri’de ki tüm öğrenciler DATÜB Temsilcilerini çok samimi bir şekilde karşıladılar. Gösterdikleri ilgi ve alaka gerçekten bizleri çok memnun etti. Kayseri’de ki bu misafirperverlikten dolayı DATÜB olarak onlara teşekkür eder ve her zaman onların yanlarında olduğunu belirtiriz.

Amacımız önümüzde ki yıllarda da diğer şehirlerde ki öğrencilerle bir araya gelmek ve onların sorunlarını tek tek dinleyerek sorunların aşılmasında yardımcı olmaktır. Ahıskalı Öğrencilerle doğrudan iletişimin kurulması için bize verdiğiniz destekten dolayı tüm Ahıskalı Öğrencilere teşekkür ederiz.

Not: Toplantı ile alakalı resimler en kısa sürede eklenecektir.

Kaynak: AhıskaTürkleri.Com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz