Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

Ahıskaspor Şampiyonluğunu İlan Etti

Bursa’da futbol sahalarında top koşturan Ahıskalı gençlerimiz başarıdan başarıya koşuyorlar. Bursa’da faaliyetlerini sürdüren Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi binasında 2008 yılında Ahmet Köse başkanlığında kurulan Ahıskaspor Kulübü kısa süre içinde Ahıskalı gençleri bir araya toplamayı başardı. Bursa’da amatör liglerde top koşturmaya başlayan Ahıskalı gençler disiplinleriyle, çalışkanlıklarıyla ve azimleriyle oynadıkları maçları kazanarak üst sıralarda yerlerini aldılar. Başarılarının yanında saha içindeki centilmenlikleriyle rakiplerinin de gönlünü kazanmayı başaran gençlerimiz bu sene Ümit Zabit başkanlığında oynadıkları ikinci amatör kümede ligin bitmesine iki hafta kala sezon boyunca topladıkları puanlarıyla şimdiden şampiyonluklarını ilan ettiler.

 

DATÜB’e Ahıskaspor hatırası 
Türkiye’de Ahıskalıların kalabalık olarak yaşadıkları şehirlerin başında gelen Bursa’da faaliyetlerini sürdüren Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov’a  Ahıskaspor forması hediye etti. Ankara’da delege olarak katıldığı Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) I. Olağan Kongresinde Ahıskalı gençlerin başarısından söz ederek kümede lider olduğunu bu sene şampiyon olduklarını söyledi.

 

Bursa’dan getirdiği Bursa’yı tanıtan ve Bursa’daki Ahıskalıların tanıtan broşürlerin yanı sıra 10 numara Ahıska formasını Genel Başkan Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov’a hediye etti. Genel Başkan İsmihanoğlu ise Ahıskalı gençlerin başarısından dolayı gururlandığını Bursa’daki Ahıskalılara özel ilgi duyduğunu bundan sonra DATÜB olarak yakinen ilgileneceklerini söyledi. Gençlerle en yakın zamanda toplanacağını ve DATÜB içinde oluşturulacak gençlik kolu ile gençlerimizle yakından ilgileneceklerini de sözlerin ekledi.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz