Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

Halkımıza müjde ama daha işin başındayız

  • Gönderen Burhan ÖZKOŞAR
  • 5 Ağustos 2011 14:22:28 MSK
  • 0 yorum
  • 12.639 izlenme

Yurtlarından sürgün edilmiş Ahıska Türklerine Gürcistan Hükümetinin Yurda dönüş statüsü (repatriate statuts) vermeye başlamasından sonra Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov konu ile alakalı olarak bir demeç yayınladı.

Kassanov demecinde şöyle dedi “Gürcistan Hükümet yetkilileri ile 2011 yılının başında başlattığımız dostane görüşmelerimizden sonra bize verdikleri sözlerini tarihinden önce yerine getirmeye başladılar. Yıl sonunda verecekleri yurda dönüş statüsünü şimdiden vermeye başladılar. Ancak bunun yanında eksik dosyaları olanlar için ise belgelerini tamamlamaları için 4 ay süre vermişlerdir. Bu eksik belgelerin tamamlanması için dosya sahiplerine yardımcı olmaya çalışacağız.

Evet, biz de biliyoruz, Gürcü yetkililer, Avrupa Konseyi yetkilileri de söylüyor bu konuda oldukça geç kalındı. Mevcut hükümet yetkilileri bu konuyu çözmek için ellerinden geleni, güçleri ölçüsünde yerine getirmek istiyorlar.

Biz ise 67 yıllık vatan hasretinin bitmesine sevinirken, yıldır hep oyalandığımız için içimizde bu konuya hep tereddütle yaklaşıyoruz. Buna göre de tedbirimizi alıyoruz. Halkımıza müjdeli haberi verirken daha işin başında olduğumuzu asıl sorunların bundan sonra olacağını da açıkça bildirmek istiyoruz.

Şunu da biliyoruz ki artık dünya koşullarının hızla değiştiğini de dostlukların geliştiğini, birçok sorunun dostane ölçüler içinde çözüleceğini bildiğimiz için Gürcü dostlarımızla birlikte konuyu ele alarak yurda dönüş konusunda da emin adımlarla ilerliyoruz.”

Asıl işimiz bundan sonra başlıyor

67 yıllık vatana dönüş mücadelesinde elde edilen sonucun sevindirici olduğunu söyleyen DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov “Yıllardır beklediğimiz statü az sayıda da olsa verilmeye başlanmış olması biz Ahıskalılar için müjdeli bir haberdir. Ancak öncelikle 2007 kanununa binaen çok az sayıda müracaat olmuştur. İlk etapta biz bu müracaatların tamamını kabul ettirmek için Gürcü dostlarımızla müzakere ediyoruz. Bu görüşmelerimizi sabırla ve dostane ilişkiler içinde yürütmek istiyoruz. Gürcistan yönetimi ile birlikte hareket ederek vatana dönmek isteyen herkese kanun ve yönetmenlikler çerçevesinde yardımcı olunacaktır. Sorunlarımız tabi burada bitmiyor. Asıl işimiz vatana döndükten sonra başlayacaktır. Vatana dönenlere en başından konut, iş aş gibi problemlerin giderilmesi için daha çok çalışmamız gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

DATÜB Genel Başkanı Kassanov bu konuda ilerleme sağlandıkça, Ahıska yayın organları aracılığı ile ve yapılacak çeşitli toplantılarla halkın bilgilendirilmesini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz