Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri'ne Salim USLU'dan Destek Sözü

Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dünyadaki topraklarından sürülmüş hakları ellerinden alınmış tüm halkların siyasi lider veya temsilcisinin bulunmasına rağmen Ahıska Türkleri’nin bulunmadığına dikkat çekerek, büyük bir medeniyetin mensuplarının azınlık unsurlarına ihtiyaç duymadığını ifade etti.

Ahıskalıların bir temsil hareketine ihtiyaçları bulunduğunu söyleyen Uslu, “Bu tür faaliyetlerde işe sahip çıkmak önemli ve bu konuda çalışmalar yapılmalı” dedi.

Kendisini ziyaret eden Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) heyetine; Ahıska’ya mutlaka dönülmesi gerektiğini ve bu çerçevede faaliyetlerin sürdürülmesi gerektiğini anlatan Uslu, Ahıska ile ilgili yapılacak çalışmalarda destekçi olacağını vurguladı.

DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov da, Ahıska’ya dönüşle ilgili kararlı olduklarını ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Kassanov, 9 ülkeden Ahıskalıların oluşturduğu bir birlik olduklarını belirterek, Kıbrıs’taki Ahıskalıları da bünyelerine kattıklarında 10 ülkede yaşayan Ahıskalıların bir araya gelebileceğini bunun için de aydınlar ve işadamlarının desteklerini beklediklerini anlattı.

DATÜB Genel Başkan Vekili Prof.Dr. İlyas Doğan’da DATÜB hakkında bilgi vererek yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlattı. Başta TBMM olmak üzere büyükşehirlerde Ahıska sürgünü ve Ahıskalılarla ilgili bir fotoğraf sergisi açacaklarını söyleyen Doğan, bu faaliyetlerine olan desteklerinden dolayı Çorum Milletvekili TBMM İdare A miri Salim Uslu’ya teşekkür etti.

Görüşme sonrasında DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov, Ahıska Türklerine olan katkılarından dolayı Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya plaket verdi.

ÇORUM HABER

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz