Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Rusya Uluslararası Ahıska Türkleri “Vatan” Cemiyeti yeni liderini seçti

Dünya’nın birçok ülkesine dağılan Ahıskalıların birlik arayışı Rusya’nın başkenti Moskova’da sürdü. Uluslararası Ahıska Türkleri “Vatan” Cemiyeti sürgünün 67’inci yılında Moskova’da gerçekleştirdiği 6’ıncı olağan kurultayında yeni liderini seçti. Şeffaf ve demokratik bir ortamda geçen kurultayda başkanlığa Cavid Aliyev getirildi.

Kazakistan’dan Amerika Birleşik Devletlerine kadar göç etmek zorunda kalan ve Dünya’nın değişik birçok ülkesine dağılan Ahıskalıların birlik arayışı Rusya’nın başkenti Moskova’da sürdü. Uluslararası Ahıska Türkleri “Vatan” Cemiyeti sürgünün 67’inci yılında Moskova’da gerçekleştirdiği 6’ıncı olağan kurultayında yeni liderini seçti. Rusya’da yaklaşık 20 yıldır zor koşullar altında faaliyetlerini sürdürme mücadelesi veren vatan Cemiyeti 6. Olağan kurultayı için Rusya’nın değişik birçok şehirlerinden gelen delegeler kurultaya iştirak ederek yapılan seçimlerde oylarını kullandılar. Şeffaf ve demokratik bir ortamda geçen kurultayda başkanlığa Cavid Aliyev getirildi. 12 Kasım 2011 tarihinde Moskova’da Milan otelinin konferans salonunda gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısına 71 delegeden oluşan toplam 150 cemiyet üyesi katıldı. Başkanlık için İsrafil Cavahov ile Cavid Aliyev yarıştı. Seçim sonucunda Divan başkanlığı Cavid Aliyev’in 35 oy, İsrafil Cavahov’un ise 28 oy aldığını, 3 delegenin katılmadığını, 5 delegenin geçersiz oy kullandığını açıkladı. Açıklanan sonuç itibarıyla Uluslararası Rusya Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Genel başkanlığına Cavid Aliyev seçilmiş oldu. Birlik oluşturmak amacıyla oy sırasına göre ikinciliği alan İsrafil Cavahov ise Başkan yardımcılığına getirildi. 

Kurultay sonuçlarına göre 4 yıllığına seçilen yeni Yönetim Kurulu Cavid Aliyev başkanlığında İsrafil Cavahov, Taştan Aslanov, Fuad Pepinov, Muhammed Fahratov, Bahadır Seyfatov’dan oluştu.

Kurultayda seçimin yanında eğitim, mülkiyet ve terk edilen vatan topraklarına geri dönüş gibi konuların tartışıldığı Genel Kurulda Moskova Büyükelçiliğinden yetkililer de izledi.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz