Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

İsmail Başkan'a Hain Sladırı

23 mayıs 2012 tarihinde Gürcistan Ahıska Türkleri ‘’VATAN’’ Cemiyeti Başkanı ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkan Yardımcısı İsmail MOLİDZE Tiflis’de bir grup kimliği belli olmayan kişiler tarafından saldırıya uğradı.

Saldırı sonucu başından, yüzünden ve bedeninin bir çok yerinden yara alan İsmail Molidze hastaneye kaldırıldı. Kaldırıldığı hastanede tedavi olunan İsmail Molidze’nin sağlık durumunun şu an iyi olduğu bildirildi.

Saldırının Tiflis’in merkezi yerlerinden birinde olduğunu ve bu saldırının muhtemelen Hükümet tarafından yapılmış olabileceği tahmin ediliyor. Buna sebep olarak da Türkiye Cumhuriyyeti  yetkilileriyle en son yapılan ve Ahıskalı Türklerin vatana geri dönüş sürecini hızlandırmayı planlayan toplantıların olduğu düşünülüyor. Bu bir daha onu gösterdi ki, Gürcü Hükümeti Ahıskalı Türklerin Ahıska’ya dönmesine ve hatta bu yönde çalışan insanlara karşı çok agresiv ve sabırsız davranıyor.

Cemiyet çalışanlarından Tahir NADİRADZE’nin sözlerine göre ise Başkan hastaneden tahliye oldu ve durumu iyi. Şu an evinde dinleniyor.  Saldırı nedeniyle Tiflis savcılığı araştırmalarına başladı. Saldırıyı yapanların bulunulması yönünde çalışmalar sürüyor.

Başkanımıza  Allah’dan acil şifalar diler, bu şerefli ve zor yolculuğunda kolaylıklar dileriz.

Kaynak: DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz