Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Kazakistan Ahıska Türklerinden Başbakan Erdoğan'a Destek

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov: "Biz Ahıska Türkleri olarak her zaman iktidarın yanında olduk ve bundan sonra da olacağımızı belirtmek isteriz."

Kazakistan Ahıska Türkleri, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklaması yaptı.

Jambıl, Şımkent, Güney Kazakistan, Astana ve Karagandı'dan gelen çok sayıda Ahıska Türkü Kazakistan'ın başkenti Almatı'da toplandı. "Sayın Başbakan, Ahıska Türkleri sizinledir" yazılı pankart açan grup adına açıklama yapan Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyaettin Kasanov, Türkiye'nin demokrasi ülkesi olduğunu vurguladı. Kasanov, Gezi Parkı'nda "hukuka aykırı" yapılan gösterilerin son 10 yılda tesis edilmiş demokrasiye ve istikrara zarar verdiğini belirtti.

Kazakistan Ahıska Türklerinin, demokrasinin ve istikrarın yanında olduğunu dile getiren Kasanov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya, AK Parti iktidarının 10 yılda Türkiye'yi parlayan yıldız haline getirdiğini, küresel barış ve istikrarın merkezi yaptığını gördü. Bazı yerli ve uluslararası medya grupları Türkiye'de var olan gerçekleri farklı şekilde anlatarak, dünya kamuoyunu belli bir yönde manipüle etmeye çalıştı. Biz Ahıska Türkleri olarak her zaman iktidarın yanında olduk ve bundan sonra da olacağımızı belirtmek isteriz".

Kaynak: AA - Haberciniz.biz

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz