Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Efsane Geri Dönüyor!

Yeni bir haber geldi: Ankara’da yeni bir dernek kurulmuş: Bizim Ahıska Kültür Derneği. Doğrusu Ahıska dernekleri hakkında kamuoyunda şu veya bu şekilde bir intiba hepimizi rahatsız ediyor. Hele yeni bir dernek dendiği zaman, işte bir tane daha demekten kendimizi alamıyorduk. Öyle anlaşılıyor ki bu yeni derneğe bu gözle bakmayacağız. 
Yunus Zeyrek, Ahıska ve Ahıska Türkleri konusunda haklı bir kalem tecrübesine sahiptir. Herkes elini vicdanına koysun, bu ülkede bizi bize ve başkalarına anlatan kaç kişi var? Fergana günlerinden itibaren 25 yıldan beri yazan, konuşan ve koşan Yunus Zeyrek, bizim çıkardığımız Ahıska dergisinden sonra 10 seneden beri de Bizim Ahıska dergisini çıkarmaktadır. Şimdi bu derginin adıyla da yeni bir dernek kurmuş. Bu derneğin diğer kurucuları, her biri bir diyardan gelip Türkiye’de lisans ve lisansüstü öğrenim gören Ahıska evlâtları: Tevfik Server, Sabir Askarov, Ramin Zalimhan, Sevinç Aliyev, Aybek Halil ve Ahmet Gazi Zeyrek…
Bizim Ahıska Kültür Derneği adıyla tüzüğünü 20 Ocak’ta Ankara Valiliği’ne veren ve aynı gün alındı belgesini alan dernek faaliyete geçmiştir. Telefonla görüştüğümüz dernek kurucuları, herhangi bir kimseye karşı olmadıklarını, sadece kendi tüzüklerinde belirtilen hedefler doğrultusunda, Bizim Ahıska dergisinin yayın çizgisi ve ahlâk anlayışıyla, bağımsız olarak yola devam edeceklerini ifade ettiler.
Bu dernek, samimi olarak adına ve ahdine sadık olduğu takdirde kamuoyunun teveccühüne mazhar olacaktır. Biz buna inanarak kendilerini tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. Yolunuz açık olsun!

EVET NERDE KALMIŞTIK?

Gazi Üniversitesi Rektörlüğünün Bizim Ahıska Dergisiyle ortaklaşa düzenledikleri Fotoğraf Sergisine tüm hemşerilerimiz davetledir.

Kaynak: AHISKALILAR

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz