Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri’ne Çalışma İzni Müjdesi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de oturma izni alan Ahıska Türklerine çalışma izni verilmesine yönelik çalışma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, memleketi Antalya'da oturan Ahıska Türkleri tarafından düzenlenen "Tüm AHISKA TÜRKLERİ'nin Birlik Mitingi" etkinliğe katıldı. Burada konuşan AB Bakanı Çavuşoğlu, "Ahıska Türkleri'nin yeri bizim için çok farklı. 11 yıllık aktif siyaset hayatımın önemli kısmını Ahıska Türkleri için harcadım. Bundan da büyük bir onur, mutluluk duyuyorum" dedi.

ÖLDÜRMEKLE BİR MİLLET YOK EDİLEMEZ

70 yıl önce Ahıska Türkleri'nin sürgüne gönderilerek asimile edilmek istendiğini aktaran AB Bakanı Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"O gün sizleri sürgüne gönderen Stalin yönetimi o kısır anlayışıyla bir şeyi unuttu. Öldürmekle bir milleti yok edemeyeceklerini unuttular. Bunun en güzel örneği Ahıska Türkleri'dir. Ahıska Türkleri gittiği her yerde Türk olduğunu, dilini, dinini, örf, adet ve geleneklerini unutmadı."

AHISKALILAR İÇİN İKİ VATAN VARDIR

Ahıska Türkleri'nin yaşadığı her şehre gittiğini vurgulayan AB Bakanı Çavuşoğlu, "Onların gittiği yerde saygın bir birey ve topluluk olduklarını görmekten mutluluk duyduk. Onca sürgünlere, zorluklara rağmen gittiği yerlere barış götürdüğünü görmekten büyük mutluluk duyduk. Ama Ahıskalı kardeşlerimizin sorunları bitmiş değil. Çünkü onlar gittiği tüm yerlerde vatan sevgisi içinde. Ahıskalılar için iki vatan vardır, birisi Ahıska'dır birisi Türkiye'dir" diye konuştu.

AHISKA TÜRKLERİ'NE ÇALIŞMA İZNİ VERİLECEK

Ahıska Türkleri'nin sorunları ve isteklerini hem AB hem de Türkiye'de savunduklarını vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Azerbaycan, Kırgızistan'a gitmek isteyen kardeşlerimizin önünü açmak istedik. Fakat ben 'Türkiye'ye gelmek istiyorum' diyen Ahıskalı kardeşlerimize de kapıları sonuna kadar açtık. 30 binden fazla Ahıskalı kardeşimize vatandaşlık verdik. Binlercesine oturum izni verdik. Şimdi bu oturum izni ile beraber Ahıskalı kardeşim Türkiye'de çalışma izni istiyor. Biz de onlara çalışma izninin verilmesi için çalışma başlattık. Bu hakkı da vereceğiz. Şimdi yeniden bir vatandaşlık talebi de var. Bununla ilgili de çalışma yapıyoruz. Ahıska Türkleri için gelecekte de önemli çalışmalarımız var."

KAPILARIMIZI SONUNA KADAR AÇTIK

Ahıskalıların sorunlarının bitmediğinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "Çünkü Ahıskalı kardeşlerim bugün Amerika'ya da gitseler vatan sevdası içinde, gittiği her yerde vatan sevdası içinde. Ahıskalılar için iki vatan vardır. Birisi Ahıska'dır diğeri Türkiye'dir. Biz bir taraftan Ahıskaya gitmek isteyen kardeşlerimiz için yasayı çıkarttık. Gürcistan nezdinde takip ettik. Diğer taraftan sizlerin sorunlarını Avrupa'ya taşıdık. Önemli olan bu halkı elde etmektir. İsteyen Azerbaycan'a Kırgızistan'a, Krosnodar'a gitmek isteyen kardeşlerimiz var. Biz onların önünü açmak istedik. Türkiye'ye gelmek isteyen Ahıskalı kardeşlerimize de kapıları sonuna kadar açtık. ve de açmaya devam ediyoruz" dedi.

ÇALIŞMA İZNİ DE GELİYOR

30 binden fazla Ahıskalıya vatandaşlık verdiklerini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Binlerce Ahıskalı kardeşimize oturum izni verdik. Oturum izniyle beraber benim Ahıskalı kardeşim çalışma izni de istiyor. Türkiye'de yaşarken çalışmak istiyor, ekonomiye katkı vermek istiyor. Bizde onlara çalışma izninin verilmesi için çalışma başlattık. İnşallah bu hakkı da vereceğiz. Çünkü çalışınca sosyal güvenlik hakkı oluyor. Eğitim hakkı oluyor. Türkiye'de birinci sınıf vatandaş gibi tüm haklardan faydalanacak. Şimdi Türkiye'de bulunan Ahıskalıların yeniden bir vatandaşlık talebi de var. Bunun içinde çalışma yapıyoruz. Sizin sorunlarınızın takipçisiyiz. Başbakanımız ve Dışişleri Bakanlığımız sorunlarınızı yakından takip emektedir" dedi.

AHISKA TÜRKLERİNİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Ahıska Türkleri için gelecekte önemli çalışmalarının olduğunu işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "Sizin için Ahıska neyse Antalya'da odur. Antakya'da odur. Antalya'da sizin memleketinizdir. Antalya'da yaşayan sizlerin sorunları çözülecek. Sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak yerel yönetimlerin işidir. Kepez'de her türlü isteğinizi karşılayan bir belediye başkanınız var. Hakan Tütüncü yine kazanacak, yine sizlere hizmet edecek. Yine Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Menderes Türel sizlerinden desteğiyle seçildikten sonra dertlerinize derman olacaktır. Sizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Sizi Türkiye'de de Türkmenistan'da da, Kazakistan'da da yalnız bırakmayacağız. Ahıskaya dönenleri de bırakmayacağız. Amerika'ya gidenlerin de yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar

1 yorum
  • Mikail İbrahimoğlu bunu beğendi
  • Tamara Lazgiyeva
    Tamara Lazgiyeva İyi de ama bir sene geçti,
    çalışma izni hala yok.(((
    İş çok ama vatandaş olmadığım için başvurularım
    kabul edilmiyor....  dahafazla
    18 Mart 2015 - Rapor Et

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz