Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türklerini Devletin Zirvesi Ağırladı

Ahıska Türkleri heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ı makamında ziyaret ederek gündeme ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD’deki Ahıska Türk Dernekleri temsilcileri heyetini ve Türkiye’den Gebze Ahıska Türkleri STK Başkanı Aziz AZİZ'i Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Heyette, Ahıska Türk-Amerikan Toplum Merkezi Başkanı Islam Shakhbandarov, Kentucky-Louisville Ahıska Türkü Toplum Merkezi Başkanı Aydın Mamedov , Atlanta Ahıska Türkü Cemiyeti Temsilcisi Mustafa Tashtanov ve Türkiye adına, Gebze Ahıska Türkleri Cemiyet Başkanı Aziz Aziz de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı döneminden beri tanıdığı Ahıska Türkleri ile sürekli yakın irtibatta olduğunu bildirdi. Heyet tarafından kendisine bildirilen Ahıska Türklerinin sorunlarını olumlu karşıladı, çözüm için gerekli hassasiyeti göstereceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca Ahıskalı Türklerin Türkiye’mizin Asli unsurları olduğuna da değindi.

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de Başbakanlık makamında görüşen Ahıska Türkleri heyeti, toplantıda Türkiye’de ve Türkiye dışındaki ülkelerde yaşayan Ahıska Türklerinin sorunları, ihtiyaçları gündeme getirildi.  Başbakan Erdoğan, her zaman Ahıska Türklerinin yanında olduğunu ve olacaklarını söyledi.

Kaynak: Gebze Gazetesi

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz