Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalılar olarak alan değil, veren olmalıyız

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, önceki akşam düzenlenen iftar yemeğine, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Bu akşam hayırsever iş adamımız Tarık Cellaloğulları’nın destekleriyle, derneğimizin düzenlemiş olduğu iftar programında, Mübarek Ramazan ayının son haftasında bir araya geldik. Bugüne kadar sürgünlerde şehit olan tüm Ahıskalılara, özellikle son günlerde Siyonist İsraillilerin katliamına maruz kalarak şehit olan Gazzeli kardeşlerimize de Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. İslam ülkelerinde yaşanılan sıkıntıların biran önce sona ermesini rabbim nasip etsin” dedi.

TİCARETTE, SİYASETTE BAŞARILI OLMALIYIZ

Ahıskalı hayırsever Tarık Celaloğulları’nın geçtiğimiz yıl, “İnegöl’de benim akrabalarım, Ahıskalı hemşerilerim yaşıyor. Ayrıca rahmetli babam İnegöl’e sıkça gelirdi. Buralarda hatıralarımız var. Bu yüzden İnegöl’e bir okul yaptıracağım” dediğini hatırlatan Mehmet Taş, “Hayırseverimizin söyledikleri o gün belki inandırıcı gelmedi. Gelse de yıllarca bitiremez, diye düşünenler olmuştur. Fakat bakın ki 6 ay gibi kısa bir sürede okulun inşaatını bitirdi. Nasip olursa Ağustos ayında Milli Eğitime devir teslimini yapacak. Yatırımcı işadamı kimliğiyle Tarık Cellaloğulları, yatırım yaptığı bölgelerde hem istihdam sağlıyor hem de yaşam kalitesini yükseltmek için tesisler ve okullar yaptırarak, sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Tavros Yatırım Holding ilçemizde yapımını üstlendiği spor salonu ve okul, bu doğrultuda yapılan çalışmalardan yalnızca bir kaçıdır. Bu yüzden hayırseverimize önümüzdeki yıllarda ticari olarak katkılar yapacağı projeler sunmalıyız. Çünkü, kendisi artık İnegöllüdür, bizlerin hemşerisidir. Değerli hemşerilerim, her zaman söylediğim gibi biz Ahıskalılar ticarette de, siyasette de, akademide de başarılı olmalıyız. En ön saflarda yer almalıyız. Alan değil, veren olmalıyız. Bunun için de birlik ve beraberlik içinde olmalıyız, güçlü olmalıyız, birlikte hareket etmeliyiz. Böyle olursa aşamayacağımız hiçbir mesele, hiçbir sorun kalmayacaktır. İftar yemeğine katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutluyoruz. İlçemize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: Yıldırım Gazetesi

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz