Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB, Ahıska Valisi ile Görüştü

DATÜB Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar vatana dönüş konularında çalışmalar yürütmek üzere gittiği, Ahıska'da Vali Zaza Melikidze ile görüştü.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) DATÜB Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar vatana dönüş konularında çalışmalar yürütmek üzere gittiği, Ahıska'da Vali Zaza Melikidze ile görüştü. Özkoşar'ın Ahıska İl Valisi Zaza Melikidze ile görüşinde, Tiflis merkezli kurulan ve vatana dönüş için mücadele veren “Halil Kozalişvili adına Dünya Meshiler Kongresi” Başkanı Sediyar (Sandro) Khozrevanidze’de ve yardımcısı Haydar Latifov'da hazır bulundular.

Geçtiğimiz aylarda DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov başkanlığındaki heyetin önce Ankara’da, daha sonrada Tiflis’te Cumhurbaşkanları nezdinde başlatılmış olan Vatana Dönüş girişimlerinin devamı olarak Ahıska’da yerel yöneticiler ile görüşmelerde bulunuldu. Görüşmelerin ana konusu yine “Vatana Dönüş” oldu.

Gürcistan’da yerel yönetimler ile ilgili yapılan reformlara göre önceden illere Merkezden atanan valiler yerine şimdi ise seçimle iş başına geliyor. Sadece bölge valisi merkezi atama ile göreve getiriliyor.

Gürcistan’da yapılan reformlardan sonra, 15 Haziran 2014 tarihinde yerel seçimlere gidildi. İlk yerel seçimlerde başarı gösteren iktidardaki Gürcü Rüyası adayı Zaza Melikidze yüzde 58 oy alarak Ahıska il valisi seçildi.  

Görüşmede DATÜB’ün kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Burhan Özkoşar, Vatan Ahıska’da kendilerini makamında kabul eden Vali Melikidzeye teşekkür ederek Ahıska Türklerinin Vatana Dönüşü ile ilgili Uluslararası mücadelede gelinen son gelişmeler hakkında bilgi verdikten sonra Ahıska’ya yerleşmek isteyenlere yer gösterilmesi konusunda talepte bulundu.

Sediyar Khozrevanidze ise DATÜB’ün Uluslararası arenada Ahıskalıların temsilcisi olarak önemli faaliyetler yürüttüğünü belirterek, Gürcistan’da vatana dönüş konusunda birlikte mücadele ettiklerini bundan sonra dünyanın 10 ayrı ülkesinde de olsak tek elden bu davayı sürdürme kararı aldıklarını söyledi. Bundan dolayıdır ki DATÜB ile birlikte vatana dönüş konusunda sizlerden 2007 kanununa göre müracaatta bulunmu ve “Yurda Dönüş Statüsü” almış kişilere yer göstermenizi istiyoruz dedi.

Ahıska Valisi Zaza Melikidze ise “Öncelikle bizim devlet ve yerel yöneticiler olarak yapmamız gereken bir konuda siz STK’lar olarak yaptığınız çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz biz yeni seçildik ve bu göreve yeni geldik. Halkın oyu ile işbaşına gelen yöneticiler halkın isteklerini de dikkate alır. Benim görevim Ahıska şehir hudutları dışındaki yerlerdir. Yani köy ve kasabalarda gerekli araştırmayı yaparak ileriki bir günde tekrar sizlerle bu konuyu görüşmek ister daha geniş bilgi verebilirim. Bu konuda araştırma yapacağım” dedi. 

Kaynak: DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz