Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Salim Uslu: “Ahıska Türkleri’ne vatandaşlık vermeliyiz”

Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nin 2. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nin 2. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.
Kısa adı DATÜB olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nin önceki gün İstanbul’da gerçekleştirilen genel kurulunda Uslu’nun yanı sıra İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan, Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan ve Birliğe bağlı 10 ülkeden 70 delege yer aldı.
Genel Kurul’da bir konuşma yapan AKP Çorum Milletvekili Saim Uslu, 70 yıl önce Ahıska Türkleri’nin bulundukları topraklardan sürgün edilmesinin tarihin en büyük zulümlerinden birisi olduğuna vurgu yaparak, “Karşınızda sizinle aynı sıkıntıları çeken bir kardeşiniz olarak bulunuyorum. Mazlum halkların siyasi mücadele tarihlerinde sembol isimler vardır. Ahıska Türkleri böyle bir lider çıkaramamıştır ancak inanıyorum ki Dünya Ahıska Türkleri Birliği bu boşluğu giderecektir. DATÜB her geçen gün kurumsallaşarak Ahıska Türkleri’ne öncülük etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti 2 milyon Suriyeli’ye, Irak’tan ve Kobani’den gelen Kürtler’e, Bulgaristan’dan göç edenlere kucak açmıştır. 7 bin Ahıska Türkü’ne vatandaşlık verilmemesinde sorulması gereken sorular vardır.” diye konuştu.
Saim Uslu Ahıska’ya dönüş için Türkiye’nin orada başta tarım olmak üzere iş sahası oluşturacak yatırımlar yapması gerektiğini ve bu iş alanlarında Ahıska Türkleri’nin istihdam edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

(Recep SERBES)
Kaynak: Çorum Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz