Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Bursa'da diyaliz hastası Ahıska Türkü'nü hastaneden alıp sınır dışı ettiler

Bursa'da yaşayan diyaliz hastası Ahıska Türkü Aziz Turanof, evrakları eksik olduğu gerekçesiyle sınır dışı ediliyor.

Rusya'da kimsesinin bulunmadığını dile getiren Turanof, "Ben Türküm diyaliz hastasıyım, beni sınır dışı yapacaklar. Beni ölüme gönderiyorlar." dedi. Babası Gafur Turanof ise 2 milyon Suriyeli kucak açan Türkiye'nin oğlunu bile bile ölüme gönderdiğini ifade etti.

2010 yılında Türkiye'ye gelen Ahıska Türkü 33 yaşındaki Aziz Turanof evraklarının eksik olması sebebiyle diyalize girdiği Çekirge Devlet Hastanesi'nde polis tarafından gözaltına alındı. Buradan Emniyet müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne getirilen Turanof, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul üzerinden Rusya'ya gönderilecek.

Hastanede diyalize girdikten sonra yabancılar şube müdürlüğüne getirilişi sırasında araçtan kendini aşağı atarak basın mensuplarına seslenen Aziz Turanof, bilerek ölüme gönderildiğini belirterek, "Ben Türküm diyaliz hastasıyım, beni sınır dışı yapacaklar. Beni ölüme gönderiyorlar. Beni Türk olarak diyaliz hastasıyım, haftada dört kere diyalize giriyorum. Beni bile bile resmen ölüme gönderiyorlar. Ben yarın akşam saatinde diyalize girmesem ben öleceğim. Ben iki çocuk babasıyım 33 yaşındayım." şeklinde konuştu.

OĞLUMU ÖLÜME GÖNDERİYORLAR

Polisler tarafından içeri alınan Azizi Turanof'un babası Gafur Turanof ise, gözyaşları içinde, şunları anlattı: "Oğlum 2010'da geldi. Çocuğum diyaliz hastası, haftada dört kere diyalize giriyor. Şu anda çocuğu öğleden sonra sınır dışı ediyorlar bile bile ölüme gönderiyorlar. Çocuğumun orada kimimiz kimsemiz yok. Kendisi yetim anne burada öldü burada gömüldü. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkilerden imdat diliyoruz. Suçumuz Türk olmak mı, çocuk buradan gitse ölüme gönderiyorlar."

57 yaşında olduğu ve 3 oğluna hem analık, hem babalık yaptığını anlatan baba Gafur Turanof, şöyle devam etti: "Ne yapacağımızı bilmiyoruz, kimden imdat isteyeceğimi bilmiyorum. Lutfen yardımcı olun. Lütfen şu yetim yavrumu göndermeyin, zaten ne kaldı onun yaşayacağı. Eğer yaşarsa iki üç sene ömrü var onun." şeklinde ağladı.

2 MİLYON SURİYELİ'YE VAR DA BİR AHISKALIYA YER YOK MU

Ahıska Türkleri Koruma Derneği Başkanı Paşa Alihan ise, şu görüşleri dile getirdi: "Bu gün Türkiye 2 milyon Suriyeli kabul etmiş ama bir tane hasta Ahıskalıyı sınır dışı ediyorlar. Çocuk hastadır, evrakları eksik, oturma izni yok, alamamış çünkü hasta. Bunu sınır dışı etseler orada sığınacak yer yok. Diyalize giriyor. Bu gün sınır dışı ediyorlar, bütün makamlara yazdık yalvardık, bu çocuğun tek suçu parasızdır. Oturma iznini alamadı, zamanında pasaportunu uzatamamış. Şimdide sınır dışı ediyorlar."

Hasta Aziz Turanof'un bu gün İstanbul'dan gece Rusya'ya gönderileceğini belirten Alihan, "Rusya'dan bunun kalacak yeri bile yok. Hasta çocuk diyalize girecek çocuk nereye kime gitsin. Bütün dünya ayağa kalkmış bir tane Türkü dışarı atıyorlar iki milyon Suriyeliye burada biz kardeş gibi bağrımızı açtık. Bir tane Türke yer yoku burada." şeklide tepki gösterdi.

Bu arada görüntü almaya çalışan basın mensuplarına sert davranan bir polis memurunun tutumu ise olay yerinde bulunanlar tarafından da eleştirildi.

Kaynak : Bursa'da Bugün

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz