Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalılar'dan Efkan ALA'ya Destek

Bursa AK Parti Milletvekili Adayları arasında olan Ahıska göçmeni Efkan Ala, İnegöllü Ahıskalıları heyecanlandırdı.

Efkan Ala'nın Bursa'dan aday gösterilmesi ile Ahıskalıların kendisini destekleyeceğini belirten İnegöl Ahıskalılar Dernek Başkanı Mehmet Taş, "Bizim çözüm noktamızda AK Parti var. Ona göre hareket etmemiz lazım, ona göre yerimizi belirlememiz gerekiyor" dedi.

Mehmet Taş, geçtiğimiz günlerde Ahıska Türkü Aziz Turanof'un sınır dışı edilmesi ile ilgili de konuşarak, bahsi geçen şahsın olaylara karışıp huzursuzluk çıkardığını bu nedenle konuya müdahil olmadığını belirtti.

İŞİMİZ BUNDAN SONRA DAHA KOLAY

Bursa AK Parti Milletvekili Adayı Efkan Ala'nın kendilerini heyecanlandırdığını ve gururlandırdığını belirten Mehmet Taş, "Efkan Ala'nın Bursa'dan Milletvekili Adayı gösterilmesi bizim için çok sevindirici bir haber oldu. Çünkü kendisi her açıklamasında, her görüşmemizde kendisinin Ahıskalı olduğunu belirtiyor. Bizim sorunlarımız ile yakından ilgilendiğini biliyoruz. Bu yüzden bundan sonra ilişkilerimizin daha sıcak olacağı düşüncesindeyim. Hatta seçim atmosferinde İnegöl'e davet edip, burada binlerce Ahıskalı ile buluşturmayı düşünüyoruz kendileri uygun görürse. Bunun için bayram sonrası çalışmalar yapacağız. İnegöl'de Ahıskalılarla buluşturmak istiyoruz kendilerini. Ahıskalılar için kendisi bir guru şu anda çünkü. Bununla alakalı bir çalışma yapacağız inşallah. Şimdi Efkan Ala'nın, bir Ahıskalının, İçişleri Bakanlığı yapmış bir insanın bizim Bursa'dan Milletvekili Adayı olması bizim için bir gurur kaynağı oldu. Biraz daha fazla olacağını düşünüyorum taraftarlarının. İşimiz bundan sonra daha kolay" dedi.

İŞİMİZ NE OLDU DEMEDİK, DİYEMEYİZ

Ülke genelinde meydana gelen terör olayları nedeni ile kendilerinin sorunlarını ertelediğini ve böyle olması gerektiğini belirten Taş, "Memleketimiz gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Bu bir kaç aylık zor süreç nedeni ile gidip, "Ya bizim işimiz ne oldu?" demedik, diyemeyiz de zaten. Bizim için memleket her şeyden önemli. Şehit haberleri gelirken, içimiz kan ağlarken böyle bir şey yapamazdık" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE AHISKALILARI YOK SAYMAZ

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu ve Ahıskalıları dışlamayacağını belirten Taş, "Bizim meselemiz öyle veya böyle çözülür. Türkiye kendinden olan bir milleti hiç bir zaman dışlamamıştır, dışlamazda. Belki gecikme olabilir ama çözülür. Yeter ki ortam istikrar ortamına, barış ortamına kavuşsun. Dediğim gibi belki geç olur ama ben Türkiye'nin Ahıskalıları dışlayacağını, yok sayacağını zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM NOKTASI AK PARTİ

Kendi sorunları için çözüm noktasının AK Parti olduğunu belirten Taş, "Ben her zaman şunu söylüyorum; bizim sorunlarımızın çözüm noktası hükümettir ve şu anda hükümette AK Parti var. Yani bizim sorunlarımızı başka bir parti çözemiyor. Kendileri de söylüyor, biz bir önerge götürdüğümüzde kendileri AK Parti ile görüşmemizi söylüyor. Muhalefet partileri de çözümün AK Parti'de olduğunu biliyor. Bu yüzden ben mantıken şunu söylüyorum; Bizim çözüm noktamızda AK Parti var. Ona göre hareket etmemiz lazım, ona göre yerimizi belirlememiz gerekiyor. Ahıskalılara karşı bu sözlerimi sıkça söyledim" dedi.

MÜDAHİL OLMAK İSTEMEDİM

Son olarak geçtiğimiz günlerde Ahıska Türkü Aziz Turanof'un sınır dışı edilmesi ile ilgili bilgi veren Taş, "O konu ile ilgili müdahil olmak istemedim ama yanlış yolda olursa, kardeşim dahi olsa ben onun hiç bir zaman savunuculuğunu yapmam. Çünkü o şahıs evrak eksikliğinden sınır dışı edilmedi. Kavga ortamına girmiş ve huzursuzluklar yaratmış. Öyle olduğu için müdahil olmak istemedim ve olmadım" dedi.

Kaynak: Okur Gazetesi

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz