Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Erzincan'a yerleştirilen Ahıskalı Türkler ilk alışverişlerini yaptılar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen 116 aile, ilk alışverişlerini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen 116 aile, ilk alışverişlerini yaptı. Üzümlü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ahıska Türkleri için ayırdığı ödenekten 116 aileye, aile başı 400 TL olmak üzere 46 bin 400 TL para yardımı yapıldı.

Para yardımını alan aileler, Üzümlü Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen otobüsler ile ilçe merkezine giderek ilk alışverişlerini yaptı. Gruplar halinde alışverişe çıkartılan aileler evlerinde eksik gördükleri gıda, temizlik ve çeşitli ihtiyaçlarını ilk alışverişlerinde karşıladılar. Alışveriş yapan Yasin Sayfulof, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlk defa çarşıya çıktık. Ev ihtiyaçlarını alıyoruz. Milleti tanıyoruz. Çarşı çok güzel. Devletimiz sağolsun, bizi böyle güzel yere getirdi, alışveriş yapıyoruz. Kendi dilimiz, kendi örf adetimizi burada gördük. İstediğimiz her şey mağazada var. Araştırma yapıp, arayıp, bulup alışveriş yapıyoruz" dedi.

Gruplar halinde ilçe merkezine otobüslerle getirilip alışveriş yaptırılan Ahıskalı aileler, daha sonra evlerine geri götürüldü.

Kaynak: Sabah

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz