Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri, Vatandaşlık Açıklamasından Memnun

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Uçar: ''Sayın Ala'nın mecliste yaptığı konuşma bizi çok mutlu etti. Biz bunu Ahıska Türkleri olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Yıllardır bu ülkede yaşayıp yabancıymış gibi olan Ahıska Türklerine hızlı bir şekilde vatandaşlık verilmesi arzumuzdur''

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Uçar: ''Sayın Ala'nın mecliste yaptığı konuşma bizi çok mutlu etti. Biz bunu Ahıska Türkleri olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Yıllardır bu ülkede yaşayıp yabancıymış gibi olan Ahıska Türklerine hızlı bir şekilde vatandaşlık verilmesi arzumuzdur''

İSTANBUL (AA) - HİKMET FARUK BAŞER - İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Ahıska Türkleri'ne vatandaşlık verilmesine ilişkin açıklaması, Ahıska Türkleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın vatandaşlık konusunda yaptığı açıklamanın kendileri çok memnun ettiğini söyledi.

Bu konuda birlik ve birliğe bağlı dernekler olarak uzun zamandır çalışmalar yaptıklarını belirten Uçar, ''Türkiye’de şu anda ne kadar Ahıska Türkü yaşıyor diye çalışma başlatmıştık. Bunların sayısını çıkardık. Bu sayıları Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bakanlıklara bildirmiştik. Şu anda Türkiye’de yaklaşık olarak 25 bin Ahıska Türkü ikamet ettiğini tespit ettik''. diye konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın çalışmaların yapıldığını ve yakında sonuç alınacağını kendilerine söylediğini ifade eden Uçar, şöyle devam etti:

''Sayın Ala'nın ecliste yaptığı konuşma bizi çok mutlu etti. Biz bunu Ahıska Türkleri olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Yıllardır bu ülkede yaşayıp yabancıymış gibi olan Ahıska Türklerine hızlı bir şekilde vatandaşlık verilmesi arzumuzdur. Bizler yabancı değil, bu ülkenin öz evlatlarıyız. Burada beraber yaşıyor olmamız kardeşlerin buluşması olarak değerlendirilmeli. Daha önce ikamet izinleri aldığımızda çalışma izinleri olmuyordu. Bunlar çok büyük problem. Ahıska Türklerinin burada oturmasında sorun yok ama çalışmasında hata vardı. Bunları en güzel şekilde düzeltmek de vatandaşlığı vermekle olur. Biz bu ülkenin evlatlarıyız. Yakın zamanda arzu ettiğimiz şeye kavuşuruz inşallah. Talebimiz Türkiye’de yaşayan vatandaşlarla aynı haklara sahip olmaktır. Tek temennimiz Türk vatandaşı olmaktır.''

Uçar, daha önce Ukranya’dan gelen bazı vatandaşların Erzincan'a yerleştirildiğini anımsatarak, ''Onlara iş imkanları falan verildi, yardımlar yapıldı. Bundan dolayı çok mutlu olmuştuk. Cumhurbaşkanına çok teşekkür ederiz. Onunla her görüşmede Ahıska Türklerine bakışı son derece önemlidir. Bütün isteklerimiz kabul görmüştür. Ona sonsuz teşekkür ederiz. Herkese teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Allah onlara uzun ömürler nasip eylesin.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz