Ahıska Türkleri Seferihisar Şenliklerinde

  • Değerli Hemşehrilerim, sizlere Seferihisar'da bulunan Ahıska Türkleri'nden ve 22-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ve Ahıska Türkleri'nin de bir stand açarak yer alacağı Seferihisar şenliklerinden kısaca bahsedeceğim.

     

    İZMİR - Seferihisar'da yaklaşık olarak 90 aile 500 kişi Ahıska Türkü bulunmaktadır. Bunların çoğu AĞRI ili Eleşkirt ilçesinden buraya göç etmişlerdir. Eleşkirt'e de 1930 lu yıllarda Ahıska'dan göç etmişlerdir.

     

    2009 yılında AHMET MİRZE başkanlığında Seferihisar Ahıska Türkleri derneği'ni  kuran hemşehrilerimiz her alanda AHISKA VE AHISKALIYI Seferihisarlılara tanıtmışlardır.

     

    Seferihisar'da 22-28 Ekim tarihleri arasında  gerçekleşecek olan Seferihisar Şenlikleri'nde derneğimizin de standı yer alacaktır.

     

    Bu stand'da her gün yöresel özelliklerimiz, kültürümüz  ve bize dair ne varsa Seferihisarlılara tanıtılalacaktır.

     

    26 Ekim tarihi ise sadece Ahıskalılara özgü olacaktır ve bu gecede yemeklerimizi, kültürümüzü, folklorümüzü ve diğer etkinliklerimizi yapacağız/tanıtacağız.

     

    Sizler de bu şenliğe katılabilirsiniz. İsterseniz katkıda da bulunabilirsiniz...

     

    Bu şenliğe katılıp o heyacanı yerinde yaşamak isteyenler Dernek ve oradaki hemşehrilerimiz tarafından yardımcı olunacaktır.

     

    Aşağıda vereceğim adres ve numaralardan dernek başkanından ve benden daha geniş bilgi alabilirsiniz.

     

    Ayrıca dernek başkanımız AHMET MİRZE'nin mesajını da aynen aşağıda aktarıyorum.  HEPİNİZ  HOŞÇAKALIN...


    Yazan: Ahmet MİRZE

    Selamünaleyküm Ahıskalı kardeşlerim.Bende bir Ahıska Türküyüm Ahıska Türkü olmaktan gurur duyuyorum Bizler İzmir Seferihisarda yaşayan Ahıska Türkleriyiz.Seferihisarda 95 hane 500 civarında insanımız bulunmaktadır.Eleşkirtten gelenlerdeniz. Şahsım Devlet memurluğundan emekli oldum 01.05.2009 tarihinde Benim Başkanlığımda Seferihisar Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneğini kurduk.Derneğimizin kurluş amacı özetle kimliğimizi Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak Hayata çileli olarak gözlerini açan insanımıza yardımcı olmak için biraraya geldik .inanın kısa zamanda yöremizde Ahıska Türkünün kim oduğunu Ahısaka insanının ne kadar sevecen,çalışkan,dürüst ve Vatanına Milletine bağlı sadık insanlar olduğunu anlatarak ve uygulayarak herkesin taktirini ve sevgisini kazandık.


    Derneğimizin bu kısa zaman icerisinde birçok tanıtıcı ve sosyal faaliyetleri oldu.Belediye öcülüğünde 23-28 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılacak olan Gelenek ve Göreneklerimiz Adlı 6 günlük şenlikte bizde varız derneğimizin stantı olacak altı gün boyunca Ahıska Türkünü tanıtacağız Ahıska Türkünün Geleneğini,Göreneğini ve mutfağını yani hinkalını tanıtacağız.26 Ekim 2010 günü ise o günün bütün kültürel etkinliklerini derneğimiz yapacaktır. Kendimize göre iyi bir program yaptığımızı düşünüyorum.İzmir Dernek Başkaı sayın İbrahim AGARA beyinde bizlere yardımları olacak kendileri o gün baş konuğumuz olacaklardır İnşallah.


    Daha güzel tanıtımımız için başta dernek Başkanlarımız olmak üzere herkesten yardım bekliyoruz. Bu yardımlar Gazete, Dergi Afiş, Kitap ve benzeri Ahıskayı Ahıska Türkünü tanıtıcı mataryaller olabiir Fikir bazında yardımlar olabilir ve hatta bize misafir olarak bizi daha iyi anlatabilecek Ahıskaya kafa yormuş hocalarımdan yardım bekliyorum.


    Bu vesileyle yukarıda belirtiğim tarihte yapılacak olan şenliğimize inanın başta Federasyon ve Dernek Başkanlarımız olmak üzere bütün Ahıska Türklrini davet etmek istiyorum. Bizlere Onur verirsiniz.


    YERYÜZÜNDEKİ BÜTÜN AHISKA TÜRKLERİNİ SAYGI SEVGİ VE HÜRMETLE SELAMLIYORUM.


    Ahmet MİRZE Seferihisar Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı
    Adres: Dedeoğlu İş Hanı No:5 Seferihisar/İZMİR 
    Telefon: 02327432155

Köşe Yazısı

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de makale yazın, yayınlayalım.
Yeni Makale Yaz