2011 - 2012 Yıllarında Yeni ve Demokratik Seçimler Yapılmalı

  • DATÜB'ye üye olan tüm sivil toplum kuruluşlarımızda 2011 - 2012 yıllarında yeni ve demokratik seçimler yapılarak, halkımızın seçtiği genç, dinamik ve Ahıska davasına gönül vermiş, dede ve nineleri, anne ve babaları Gürcistan'ın, Ahıska bölgesinden 14-16 Kasım 1944 tarihlerinde Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan'a sürgün edilen ve daha sonra da 1989-1990 tarihlerinde Özbekistan'ın Fergana ve Taşkent Vilayetlerinde meydana gelen olaylardan sonra ikinci kez sürgünü yaşayan Ahıskalı Türkler ve onların çocukları, halkımızın haklı davasına sahip çıkmalıdırlar.

    Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı saygıdeğer Ziyatdin İsmihanoğlu KASSANOV, halkımız ve gençler ile yaptığı tüm görüşmelerinde, Ahıskalı Türk gençlerin eğitimi ve gelişmesine büyük önem vermektedir. Ahıskalı Türk Halkımızı temsil eden arkadaşlarımızda, dünyanın dokuz ülkesinde yaşayan Ahıskalı Türk gençlerimizin eğitimi ve gelişmesine katkı sağlayacak çalışmaları hızlandırmaları lazım.

    Ayrıca, sevgili dostum Paşa ALİHAN'ın başında olduğu Sürgüne Uğramış Ahıskalıların Haklarını Koruma Merkezi'nin yaptığı gibi, tüm sivil toplum kuruluşlarımızın ciddi bir şekilde halkımızın tüm problemlerinin çözüme kavuşturulması için büyük gayret sarf etmeleri gerekiyor.

    Bursa, İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde bulunan ve DATÜB'e üye olan sivil toplum kuruluşlarımızda 2011 - 2012 yıllarında yeni ve demokratik seçimler yapılarak, halkımızın istediği ve seçeceği genç, dinamik ve Ahıska davasına gönül vermiş yöneticiler, o şehirlerde yaşayan Ahıskalı Türklere hizmet vermeli ve halkını temsilen DATÜB'e üye olmalıdır.

Yorumlar

0 yorum

Köşe Yazısı

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de makale yazın, yayınlayalım.
Yeni Makale Yaz