Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalıların Yaşadığı Köyler de Tehlike Altında

Son zamanlarda yağan yağmurlar nedeniyle taşan Kür nehri 36 cm’ye kadar yükselerek çevresindeki köyleri su altında bıraktı.

Bu köylerden Sabirabad ilçesine bağlı Ahıskalıların çoğunlukla yaşadığı Ahıska ve Sivri köyleri de su altında. Evlerini ve mallarını bırakarak canlarını kurtarmaya çalışan Ahıskalı ve Azeri kardeşlerimiz diğer köylere göç ettiler. Tehlike teşkil eden ve su altında kalmışköylerden 510 aile olmakla tahminen 3000 mağdur güvenli yere taşındılar.

Başlangıcını Türkiye'den alan Kür nehri Gürcistan ve Azerbaycan'ın kan damarı gibi kendine yol alıp Hazar'a dökülüyor.

İsmine bir zamanlar ''Deli Kür'' denilen bu nehir Mingeçevir barajı yapıldıktan ve Bakü kentine içme suyu için bu nehirden yeni bir kol ayrıldıktan sonra bu ''Delilik'' sanki bitmişti. Uzun yıllar susan Kür nehri eski karakterini bir daha hareketlendirdi. Son zamanlarda yağan yağmurlar nedeniyle taşan Kür nehri 36 cm’ye kadar yükselerek çevresindeki köyleri su altında bıraktı. Şu an Azerbaycan'ın kıyı kent ve köyleri tehlike altında.

Özellikle Salyan, Sabirabad, Saatlı (sadece Novruszlu köyü), Hacıkabul, Neftçala ilçeleri ve Şirvan (Elibayramlı) şehrinin ve buralara bağlı köylerin birçok kısmı su altında. Halk gece gündüz nöbet beklemekte.

Bu köylerden Sabirabad ilçesine bağlı Ahıskalıların çoğunlukla yaşadığı Ahıska ve Sivri köyleri de su altında. Evlerini ve mallarını bırakarak canlarını kurtarmaya çalışan Ahıskalı ve Azeri kardeşlerimiz diğer köylere göç ettiler.

Tehlike teşkil eden ve su altında kalmışköylerden 510 aile olmakla tahminen 3000 mağdur güvenli yere taşındılar.

Kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor...

Rabbimiz oradaki Azeri ve Ahıskalı kardeşlerimizin yardımcısı olsun!

Haber: Yaşar B.
  Kaynak : AHISKALILAR.ORG

Resim: BarışStüdyosu / Azerbaycan

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz