Muhammet İZZETOĞLU 7 haber

Başkortostan'ın Sabantuyu Bayramı Sultanahmet Meydanı'nda kutlandı

Başkortostan'ın Sabantuyu Bayramı, Başkortostan Cumhuriyeti Başbakanı Rail Sarbayev'in de katılımıyla Sultanahmet Meydanı'nda kutlandı.

Başkordostan Bilim ve Kültür Günleri kapsamında bu yıl 5. kez düzenlenen kutlamalara, Sarbayev'in yanısıra Başbakan Yardımcısı ve Kültür Bakanı İldus İlişev, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski, Başkortostan Türkiye Temsilcisi Kanshaubiy Miziev, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Eski Milletvekili ve Türkiye - Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Nevzat YALÇINTAŞ ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Kurucular Heyeti Üyesi ve İstanbul Temsilcisi Muhammet İZZETOĞLU da katıldı.

Kutlamada konuşan Başkortostan Başbakanı Sarbayev, Türkiye ile Başkortostan'ın uzun yıllardır ekonomik ve ticari alanda aktif işbirliği yaptığını belirterek, inşaat, petro kimya, makine imalatı, tarım ve kereste işleme alanında ilişkilerin devam ettiğini kaydetti. Sarbayev, Türkiye ile Başkortostan'ı kültür bağlarının da birleştirdiğini sözlerine ekledi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise Başkortostan'ın önemli devlet adamlarından Prof. Zeki Velidi Togan'ın adının ilçedeki bir parka verileceğini bildirdi.

Yöresel şarkıların seslendirildiği ve halk oyunları gösterilerinin sergilendiği kutlamalara vatandaşlar, Avrupa, Asya, Türk Cumhuriyetleri ve dünyanın diğer ülkelerinden gelen yerli ve yabancı turistler, Başkortostan ve Türk basını yoğun ilgi gösterdi.

Sultanahmet - İSTANBUL
  Muhammet İzzetoğlu

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz