Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Ahıska Türkleri ile Buluştu

Türkistan’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan’ın başkenti Astana’da bir grup Ahıska Türkü ile görüştü.

Astana’da konakladığı otelde, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı, Kazakistan Ahıska Milli Merkezi Başkanı ve işadamı Ziyatdin İsmihanoğlu KASSANOV, Almatı Vilayet Meclisi Milletvekili, Ahıska Türkleri Almatı şehir Kültür Merkezi Başkanı Hüseyin İsmihanoğlu, Kazakistan`da faaliyette bulunan Ahıska İşadamları Konseyi Başkanı Bayramalı Ahmedov, Ahıska Basın Bilim Merkezi Eşbaşkanları Ramiz Meşedihasanlı ve Höküme Halilova’dan oluşan bir grup Ahıska Türkü’nü kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Ahıska Türkleri`nin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ahıskalı Türklerin kendi yurtlarında yaşamalarına ilişkin talepleri karşısında, Türkiye’nin bu haklı davalarında Ahıska Türkleri`ni her zaman desteklediğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Anavatanına dönmek isteyenler konusunda yapılması gerekenler yapılıyor. Bundan sonra da yapılacak. Fakat bulunduğu yerde mutlu olan, ekonomik açıdan güçlü olan ve başarılı olanlar orada kalabilmelidir. Tüm Ahıskalıları bir yerde toplayalım diye bir düşünce olmaması lazım”.

Daha sonra Cumhurbaşkanı GÜL’e “AHISKA”, “TÜRKEL” Gazeteleri ve “ALTUN KÖPRÜ” Dergisinin son sayıları taktim edildi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Kazakistan ziyaretine eşlik eden ve bu ülkede faaliyet gösteren Türk işadamlarıyla bir araya geldi. İşadamlarının sorunlarını tek tek dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, sorunların çözümü konusunda Kazak yetkililer ile görüşeceğini belirtti.

Güncelleme : 31.05.2010
Kaynak : AhıskaPress

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz