Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Fergana Faciasının 21. Yıl Dönümü Anıldı

İki kardeşhalkı birbirine kırdırıp, Türk dünyasında birlik ve beraberliğe zarar vermek istediler.

Bursa'da "Sürgüne UğramışAhıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Derneği" tarafından Can düğün salonunda 6 Haziran Pazar günü Fergana faciasının 21. yılını anma programı düzenlendi. Programa ilgi büyüktü, birlikte yaşadıkları Özbekler tarafından 21 yıl önce katledilen Ahıska Türklerinin acı günlerini hatırlamak için bir araya geldiler.

Dernek başkanı Paşa ALİHAN konuşmasında üç defa soykırıma uğrayan ve hâlâ da sürgün hayatı yaşayan kardeşlerinin 1989 yılının 23 Mayıs'ında başlayıp 3 Haziran'da kanlı eyleme dönüşen eski Sovyet yöneticileri tarafından hazırlanan komploya kurban gittiklerini kaydetti.

İki kardeşhalkı birbirine kırdırıp, Türk dünyasında birlik ve beraberliğe zarar vermek istediler, diye sözüne devam etti.

Paşa ALİHAN, trajediye tanık olanların bu olayları asla unutamayacaklarını, kadın çocuk demeden yüzlerce Türk'ün katledildiğini, diri-diri evlerinde yakıldıklarını dile getirdi.

Olay sonrası binlerce insanın mecburi göçe maruz kaldığını hâlâ da dünyanın farklı bölgelerinde sürgün hayatı yaşadıklarını ve gelecekten ümitsiz olduklarını, sefil bir hayat sürdürmekte olduklarını söyledi.

Paşa ALİHAN konuşmasına şöyle devam etti; 19 Nisan 2010'da Kırgızistan'da Ahıskalılara yapılan saldırı bu milletin nekadar sahipsiz olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Bugün bu program nedeniyle bütün Türk dünyasına ve tüm dünyaya seslenmek istiyoruz;

"İnsanlık adına bizlere sahip çıkın! Biz de insanca yaşamak istiyoruz" Sayın Başbakanımızdan, biz Ahıska Türkleri için de "One Minute" demesini ve bizler nerede yaşıyorsak o ülkelerde kendi varlığımızı ve kültürümüzü yaşatabilmek için bir an önce devreye girmesini istiyoruz.

Programda Ahıskalıların ünlü yazar ve şairi Mircevat AHISKALI'nın yazdığı şiirlerini seslendiren talebeleri, dinleyenlere duygulu anlar yaşattılar.

Program sonunda tüm şehitlerimi anarak mevlit okundu, ihsan verildi. Bu tür acıların birdaha yaşanmaması için dualar edildi.

Kaynak : AHISKA.NET - Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz