Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

BBP Genel Başkanı, Ahıska Türkleri Federasyonu yetkililerini partisinde kabul etti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Ahıska Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Osman Çelik ve Genel Sekreter Ertan Topçu'yu partisinde kabul etti.

Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Osman Çelik, burada yaptığı konuşmada Ahıska Türklerinin yaşadığı sıkıntıları ve projelerini anlattı. Proje kapsamında ilk etapta 200 ''nitelikli'' ailenin ata topraklarına dönüşyapacağını belirten Çelik, daha sonra diğer ailelerin de parça parça yerleşiminin sağlanacağını kaydetti.

Anayasa Mahkemesi'nin kararına da değinen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''Anayasa Mahkemesi, referanduma balans ayarı yaptı'' dedi.

Mahkeme'nin, yasamanın üstünde bir güç gibi davrandığını ifade eden Topçu, yine de referanduma gidilmesinden dolayı memnun olduğunu vurguladı.

Anayasa değişikliği teklifinin TBMM'de görüşüldüğü zaman, parti kapatma ile ilgili maddenin reddedilmesinin ardından, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Anayasa Mahkemesi ile HSYK'nin yapısına yönelik maddelerin de iptal edilmesi durumunda referanduma destek vereceklerini belirttiği konuşmasını anımsatan Topçu, ''Bundan dolayı CHP'nin, referandumda 'Evet' oyu vermesini bekliyoruz'' dedi.

Topçu, referandumun ''AKP'nin değil, 12 Eylül cuntasının oylaması'' olduğuna işaret ederek partisinin de ''Evet'' oyu vereceğini bildirdi.

Kaynak: internethaber.com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz