Bayram ARİF (KUZUK) 2 haber

İlgili Haberler

AHISKASPOR

Ahıskaspor Amatör Kulübü, Ahıskalıların tarihinde resmi olarak ilk defa Bursa'da Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na bağlı olarak 4 Haziran 2008 tarihinde kuruldu.

Her Milletin özgeçmişinde, tarihi sayfalarında bir ilke imzalar atıldığı gibi, bizim Ahıskalılar da başta kendi Türk kimliğini, özlüğünü, kültürünü, medeniyetini, tarihini, örf – adetlerini, folklorunu koruduğu gibi, atadan –  babadan kalma spor çeşitlerini de yaşatmak amacıyla çeşitli kuruluşlara başvurmaktalar. Bu tür spor dallarından biri de, Ata sporumuz olmasa da Dünya çapında tüm halklar tarafından benimsenmiş, yüz yıllardan beri oynana gelen, hepiniz de iyi bildiği “FUTBOL”dur.

Biz Ahıskalılar da futbol takımızın kurulmasına 04.06.2008 tarihinde karar verdik ve “AHISKASPOR” kulübümüzü kurduk.
AHISKASPOR Amatör Kulübü, Ahıskalıların tarihinde resmi olarak ilk defa Bursa, Yıldırım, Değirmenlikızık Mahallesinde kuruldu.
Ahıskaspor Kulübü, FIFA kurallarına uygun, Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna bağlı bir Kulüptür.
Bu Kulübün kurucularının tamamı sıradan işçi arkadaşlardır.
Genç, dinamik ve enerjili olan halkımızın seçilmişevlatları, Türk halkımızın yararına, gençlerimizin sağlıklı ve faydalı evlatlar olup yetişmeleri için, ellerinden geleni yapıyorlar. İşte halkımızın böyle seçilmişevlatlarından dokuz arkadaşbir araya gelerek, futbol takımını kurmaya karar verdiler ve kurdular.
Sözün açık gerçeği de şudur ki, kulüp kurucularının tamamı inşaat işlerinde, fabrikalarda sıradan bir işçi olarak çalışanlardır. Fakat geçmişte çoğunun spor hayatını yaşamış, Sovyetler Birliği zamanı, Avrupa Şampiyonluğunu kazanmışarkadaşlarımız da var. Sovyetler Birliği dönemi ve sonrası, Sovyet Futboluna ve Asya Futboluna, Sovyet Güreşine büyük katkıda bulunan gurur duyacağımız arkadaşlarımız var.
Evet değerli ve sevgili Ahıskalı hemşerilerimiz, artık bizim  “AHISKASPOR” kulübümüz ve futbol takımımız var.
Ahıskaspor Kulübü olarak 2009 – 2010 yani iki seneden beri Bursa Amatör 2. Kümede yer alarak Müsabakalara katılarak yer almaktayız.
Kulüp kurucuları, bir takım sıkıntıları aşarak, eziyetler çekerek, tamamen kendi maddiyetlerine dayanarak ve şahsi çabalarıyla futbol takımını ayakta tutmaya çalışıyorlar.
Hayırsever Ahıskalı hemşerilerimizden olan, Türkiye Milli güreşçimiz, Dünya ve Avrupa şampiyonu Refik Ayvazoğlu Ahıskaspor Kulübümüzün takımına “AHISKASPOR” yazılı iki çeşit forma bağışında bulundu.
Bunun yanında Türkiye Milli sporcumuz, Türkiye ve Avrupa Şampiyonu, 2009’da Pekin Olimpiyatlarında Türkiye’mizi temsil eden Bahram Muzaffer.
Türkiye Bursa’da kendilerini “ NADİR GİYDİRME CEPHE “LTD.ŞTİ, “AHISKA TURİZM” , “SERKAN DİJİTAL CENTER”,  “FOTO TADALAR” “ENVER OFSET”  şirket olarak kanıtlamışhemşerilerimizden olan işadamlarımızın maddi ve manevi desteklerinden dolayı Ahıskaspor Kulübü Yönetimi olarak teşekkürlerimizi sunarız.
Umut ederiz ki, bundan sonra da sevgili hemşerilerimiz bizi yalnız bırakmayacaklar, her zaman ellerinden gelen maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyecekler. Çünkü biz, bir amatör kulüp olarak hiçbir yerden yardım görmüyoruz, tamamen kendi gücümüzle iki seneden bu yana kulübümüzü ayakta tutuyoruz.
Tüm Ahıskalı hemşerilerimize, tüm sporseverlere, işadamlarına seslenmek istiyorum. Takımımız “AHISKASPOR’a” destek olun ve sahip çıkın, çünkü bu takımın size ve yardımlarınıza ihtiyacı var.

AHISKASPOR takımı sizin takımınız, takımınıza sahip çıkın. AHISKASPOR’u yaşatmak için, herkesi çaba serf etmeye davet ediyorum.
Yardımlarınız için kulüp hesap numaramız:
Halk Bankası, Ertuğrul Gazi Şubesi, Bursa Yıldırım
Hesap No: 16.000.106
ADRES: Değirmenlikızık Mah.2 – Değirmen sk No: 41 Yıldırım / BURSA
Bayram Arif ( KUZUK )
Ahıskaspor Basın Yayın Sorumlusu
02.07.2010 - Yıldırım / BURSA

Yorumlar

1 yorum
  • Sinan Inselbewohner
    Sinan Inselbewohner sizin paylasımınızı okudum cok begendim yanlız bisey dikkatimi cekti 2008'de ahıskaspor kurucularını 9 kisi söylemisiniz bu kisilerin ismilerini soyisimlerini yazmamısınız? Kim olduklarını yazarmısınız? Ve yönetimdeki görevleride...  dahafazla
    2 Şubat 2015 - Rapor Et

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz