Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Türk Dünyası Futbol Turnuvası başladı

Samsun Valiliği Türk Dünyası ve Toplulukları Merkezi Koordinatörlüğü'nce düzenlenen 'Türk Dünyası ve Futbol Turnuvası', yapılan açılış maçıyla başladı.

Atakum ilçesi İlkadım Yurdu Futbol Sahası'nda başlayan turnuvayı Samsun Valiliği Türk Dünyası ve Toplulukları Merkezi Koordinatörü Ömer Kabaş, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi(TÖMER) Samsun Şube Müdürü Nilgün Erzincan ile çok sayıda TÖMER ve yurt öğrencisi izledi.8-17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan turnuvaya Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve TÖMER'de Türkçe öğrenim gören Azerbaycan, Ahıska Türkleri, Gürcistan, Türkmenistan, Afganistan, Batı Trakya, Moğolistan ve Kazakistan öğrencileri katıldı.

Turnuvanın başlangıç müsabakasında Moğolistan ile Azerbaycan karşı karşıya geldi. Maç sonunda 3-2'lik skorla gülen taraf Moğolistan oldu. Türk dünyasının genelindeki insanların Atatürk'ün hayranı ve onun her türlü ilkesini benimsediğini belirten Ömer Kabaş, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesi öğrencilerimizin kendi aralarında kardeşlik ve dostluk içerisinde, yakın ilişkiler kurmalarını amaç ediniyoruz" dedi.

Kaynak : NetHabercilik

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz