Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

66 Yıllık Vatan Özlemi

İkinci Dünya Savaşı yıllarında Gürcistan’daki topraklarımızdan Orta Asya’ya sürülen biz Ahıska Türkleri, aradan geçen 66 yıla rağmen hala vatanlarımızdan ayrı yaşıyoruz.

Bu gün biz, 20 bin kişinin hayatına mal olan sürgünü anıyoruz.

Bilindiği üzere, Ahıska Gürcistan’ın güneyinde asırlardır dedelerimizin yaşadığı bölge…

1921 yılında Moskova Anlaşmasıyla Gürcistan’a bırakıldı.

Dedelerimiz 1944 yılına kadar kendi topraklarında yaşadılar. Ancak 1944?ün 15 Kasım’ında onbinlerce Ahıska Türkü; bebek, çocuk, yaşlı, kadın, hasta demeden Orta Asya ve Kazakistan çöllerine sürgün edildi.

Bir buçuk ay süren yolculukta yaklaşık 20 bin Ahıska Türkü hayatını kaybetti. Bizler, her 15 Kasım’da dedelerimizin ve ninelerimizin yaşadığı zulmü anıyoruz.

Sizin olduğu gibi, Ahıska benim de vatanımdır. Herşeyden vazgeçerim ama vatanımın o kutsal, mukaddes toprağından asla ve asla vazgeçmem.

Bildiğiniz gibi, Gürcistan’ın çıkardığı eve dönüşyasası ile Ahıska Türklerinin bir bölümü bu ülkeye döndü. Ancak geri dönenler, Ahıska yerine başka bölgelere yerleştirildi.

Şimdi DATÜB – Dünya Ahıska Türkleri Birliği resmi olarak faaliyette. Vatanımıza dönüşmücadelesini DATÜB olarak devam ettireceğiz.

Sayın soydaşlarım! Başta Türkiye olmak üzere ABD, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve diğer ülkelerde organize edilen programlarla, sürgün yıllarında hayatını kaybeden Ahıskalılar anılıyor.

Bizler – Ahıskalı Türkler, T.C. Hükümeti’nin; Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, BM, AGİT ve diğer uluslararası kuruluşlarda haklarımızın korunması ve problemlerimizin halledilmesi için girişimlerde bulunmakta devam edeceğiz.

Sürgün yıllarında hakkın Rahmetine kovuşan yurttaşlarımı rahmetle anıyor, ailelerine can sağlığı ve DATÜB etrafında sık birleşmeyi diliyorum.

Saygılarımla,
Ziyaettin İSMİHANOĞLU
DATÜB Genel Başkanı, Kazakistan Ahıska Milli Merkezi Başkanı.

Senin kalbinden sürgün oldum Ahıskam,
Uzatma dünya sürgünümü benim!
Yıldızlara uzanıp hep seni sordum gece yarılarında
Çatı katlarında SÜRGÜN topraklarında!

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır
Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır
Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır
Senden umut kesmem AHISKAM adli bir çınar vardır!

Ahıska Basın Bilim Merkezi.
Duyuru!
Ahıska Basın Bilim Merkezi Başkanları Ramiz bey ve Höküme Hanım Halihazırda Türkiye’de seferde bulunuyorlar! Program ve görüşlerinize davet edebilirsiniz!
Tel: 05393444147.

Kaynak : AhıskaPRESS

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz