Mikail İbrahimoğlu 503 haber

T.C. Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız’ın Dayton Ziyareti

Türkiye Cumhuriyeti’nin Şikago Başkonsolosluğu Fatih YILDIZ Dayton’daki Ahıskalı Türkleri ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Şikago Başkonsolosu Fatih YILDIZ görevime 20 Eylül 2010 tarihinde başlamam ardından, görev bölgem içinde olan Dayton’daki Ahıskalı Türkleri ziyaret etmek üzere, Ahıska Türk Amerikan Toplumu Merkezi’nin hazırladığı bir program çerçevesinde Dayton’u 13 Kasım 2010 tarihinde ziyaret ettim.

Ahıskalı kardeşlerimizin anavatanlarından zorunlu olarak sürgün edilmelerinin 66. yıldönümünü üzüntüyle idrak ettiğimiz günlere denk gelen ziyaretim sırasında Dayton’daki kardeşlerimizin ABD’de yeniden kurmaya çalıştıkları hayatlarında kaydettikleri ilerlemeyi görerek teselli buldum ve onlarla gurur duydum.

Dayton’daki Ahıska Türk toplumunun, Sayın İslam Şahbenderoğlu’nun başkanlığındaki gerek yerel makamlarla geliştirdiği ilişkiler gerek kendi aralarında oluşturdukları birlik ve dayanışma ruhu örnek alınacak niteliktedir.

Dayton’daki kardeşlerimize, gerek Merkez binasında yaptığımız toplantı sırasında gerek akşam katıldığımız mutlu düğün vesilesiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin, ihtiyaçları olduğunda her zaman yanlarında olacağını teyid ettim.

Aralarında vatanımda gibi hissettiğim ve ziyaretlerine gitmeyi sürdüreceğim Dayton’daki Ahıskalı Türklerin başarılı çalışmalarının devam edeceğini ve iyi haberlerini almayı ümit ediyorum.

Fatih YILDIZ
T.C. Şikago Başkonsolosu

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz