Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı GÜL, DATÜB Heyeti ile Buluştu

Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki temasları kapsamında Dünya Ahıska Türkleri Birliği heyetini kabul etti.

Heyetle Avrupa’da görüşmekten memnun olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Abdullah GÜLAhıska meselesi aynı zamanda bizim de milli meselemizdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki temasları kapsamında kısa adı DATÜB olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği heyetini kabul etti. DATÜB heyeti Avrupa Konseyi 2011 yılı ilk dönem toplantılarına katılmak üzere Strazburg’ta temaslarını sürdürürken Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL ile görüştü.

Avrupa Konseyi binasında Ahıska Türkleri heyetini kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah GÜLAhıska meselesi aynı zamanda bizim de milli meselemizdir” dedi. Uzun süredir Ahıska Türklerinin sorunlarını takip ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, Gürcistan’a (Vatana) dönüşsürecinde Ahıska Türklerinin yanlarında olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı GÜL konuşmasında “İlk zamanlar Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan gibi Orta Asya ülkelerinde görüştüğüm Ahıska Türkleri ile şimdi Avrupa’nın merkezinde görüşebiliyoruz. Bu bile Ahıska davasında ne kadar ilerleme sağladığımızın önemli bir göstergesidir. Sizinle Avrupa’nın merkezinde görüşmekten son derece memnunum” dedi. Daha sonra Ahıska Türklerinin sorunlarını dinleyen Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL yetkililere, Ahıska heyetinin Avrupa Konseyi nezdindeki çalışmalarında yardımcı olunması talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL Avrupa Konseyi’nde Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) heyetini kabul etti. Değişik ülkelerden gelen Ahıska heyetinde DATÜB Genel Başkanı Ziyaddin İsmihanoğlu (Kazakistan) başkanlığında DATÜB Genel Koordinatörü Prof. Dr. İlyas Doğan (Türkiye), Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar (Fransa), Gürcistan Temsilcisi İsmail Molidze, Rusya Temsilcisi Fuad Papinov, Cavit Aliyev, Azerbaycan Temsilcileri Şemsettin Serverov, Abdullah Ağaliyev, Ulvi Pepinov (İngiltere) bulundular.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz