Mikail İbrahimoğlu 503 haber

Ahıskalılar Şenlik Gecesinde Bir Araya Geldi

Özbekistan’da yaşayan Ahıskalı gençler, Taşkent’te düzenlenen şenlik gecesinde, Türkçe türküler eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Taşkent’teki Ahıskalılar Kültür Merkezi tarafından düzenlenen geceye çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Ahıskalılar Kültür Merkezi Başkanı Yardımcısı Cumali Şabanov, bayram havasında düzenledikleri bu tür etkinliklerle kültürlerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Gençlere de seslenen Cumanov, “Aranızda okuyan, çalışanlar vardır. Her birimiz kendi emeğimizle bu yurdun gelişmesine katkı sağlayacağız.”dedi.

Şenlik gecesinde gençleri yalnız bırakmayan Özbekistan Halkları Kültür Merkezi Başkanı Nasreddin Muhamediyev ise ülkede elde ettikleri en önemli zenginliğin halklar arası sağladıkları huzur, birlik ve beraberlik olduğunu söyledi.

Gecede şiir okuyan Genç Ahıskalılar Hareketi üyelerinden Aslan Salmanov ise gençlere duygusal anlar yaşattı.

Kalabalık bir davetli kitlesinin iştirak ettiği gecede gençler, hareketli parçalara halay çekerek eşlik etti. Gecede Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan gençler, şenliğin yılda bir kaç kez düzenli olarak yapıldığını söyledi. Genç Ahıskalı Sevim Kemalova “Yaklaşık 10 yıldır bu şenlik geceleri organize ediliyor. Bundan çok mutluyuz. Böyle gecelerin olması bizi kaynaştırıyor. Gençlerimizin birbirlerini tanımalarını sağlıyor.” diye konuştu.

TAŞKENT (Cihan Haber Ajansı)
Kaynak: AhıskaPress

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz