Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

DATÜB Heyeti Tiflis'te

Geçtiğimiz mayıs 2010 tarihinde resmen kurulan ve merkezi Ankara’da bulunan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ilk icraatı sürgüne uğramışAhıska Türklerinin sorunlarını Avrupa Konseyi’ne taşımak olmuştu.

Fransa’nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa Konseyi nezdinde başlattığı çalışmalarından müspet sonuç elde eden DATÜB yönetimi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Starzburg’ta yapılan son toplantıda Gürcü delegasyonu ile yapılan görüşmeler sonucunda Tiflis’te konuların masaya yatırılarak çözümlenmesi kararı alınmıştı. Avrupa Konseyi’nde DATÜB yönetimine bu doğrultuda söz veren Gürcistan yönetimi ilk işolarak sırf 1940 yıllarda sürgüne uğramışAhıska Türkleri’nin geri dönüşüyle ilgili Hükümet Konseyi kurarak çalışmalarını hızlandırdı. Daha sonra DATÜB’ün Gürcistan temsilcisi İsmail Molidze’ye çalışmalar hakkında bilgi aktararak DATÜB heyeti ile görüşmeler için randevu verdiler.

İlgili konularda görüşmelerde bulunmak üzere Tiflis’e gelen heyette DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov, DATÜB Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar, DATÜB Gürcistan Temsilcisi ve Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı İsmail Molidze, DATÜB Kazakistan Temsilcisi Sedir Eyibov, DATÜB Kurucu Üyesi  Nazım Kadirov, DATÜB Rusya Temsilcisi ve Moskova Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Taştan Aslanov, DATÜB Ukrayna Temsilcisi ve Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Marat Resulov, DATÜB Kırgızistan Temsilcisi ve Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Mürefeddin Sakimov, DATÜB Azerbaycan Temsilcisi ve Bakü Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Fazlı Eşrepov yer aldılar.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz