Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

Ahıskalı Akrabalarını arıyor!

  • Gönderen Burhan ÖZKOŞAR
  • 3 Ağustos 2011 19:52:01 MSK
  • 0 yorum
  • 14.112 izlenme

Ahıska’nın Cağısman köyünden 1944 yılında ailesiyle birlikte orta Asya’ya sürgün edilen İmdat Alaattinoğlu (Eleddinov) halen Amerika’da yaşıyor. Muş’un Bulanık ilçesi Pulullu köyüne gittiklerini belirleyen akrabalarını arıyor.

Akrabası İcaretli İskender’in 1930’lu yıllarda İcaret’ten göç ederek ailece Türkiye’ye geçtiklerini ve Muş’un Bulanık ilçesi Pulullu köyüne yerleştiklerini söyleyen İmdat Allaattinoğlu şöyle anlattı:

“Bana anlatılana göre dedem Yusuf 1903 senesinde rahmetli olmuş. Babam Eleddin 3 yaşında yetim kalmış. Nenem Lelvanlı Kamil’in kızıymış. Adı Nunuş imiş. Dedem öldükten sonra nenemi kardeşleri gelip Cağısman’dan alıp götürmüşler. İcaretli İskender ile evlendirmişler. Babam Elleddin’in Meheddin ve Güleser adlarında iki kardeşi varmış. Babam evlendikten sonra kardeşi Mehedin’i alıp Cağısman’a getirmiş bir zaman köyde kalmış. Daha sonra 1933 ya da 1935 senelerinde bunlar İcaret’ten Türkiye’ye geçmişler.  İcaretli İskender 3 kardeş imiş ve çalgıcıymışlar. Benim araştırmalarıma göre birinin töremesinden olanın adı Rüştü Kaya imiş. Akrabalarım olan amcam ve ondan olan töremesini arıyorum”

Cağısman’dan sürüldükten sonra 1989 senesine kadar Taşkent’te yaşayan ve oradan da Rusya Federasyonu Rostov kentine yerleşen daha sonra da Amerika’ya giden ve halen Amerika’da yaşayan Ahıskalı İmdat Alaattinoğlu akrabalarını arıyor.

İcaretli İskender ve ailesini tanıyan ve bilenlerin aakram27@hotmail.com ya da posof75@aol.com ve ya 001 314 662 14 94 numaralı telefona bilgi vermeleri önemle rica olunur. 

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz