Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Bursa'da yaşlı Ahıska Türklerine okuma yazma kursu

Ahıska Türklerinin, bulundukları ülkelerde özellikle maddi imkansızlıklar yüzünden oldukça zor şartlar altında yaşadığını dile getiren Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkan Vekili Ayfer Aksu, ''Birçoğu yaşadıkları ülkenin dilinde okuyup yazamıyor. Çocuklar, düzenli eğitim alamıyor. Özellikle yaşlılar, okuma yazma bilmediği için ciddi sorunlar yaşıyor'' dedi.

Bursa'da okuma yazma bilmeyen yaklaşık 300 yaşlı Ahıska Türkü tespit ettiklerini belirten Aksu, ''Birlik olarak 300 yaşlı için okuma yazma kursu açılması yolunda girişimlere başladık. En kısa süre içinde kurs açılacak. Ahıska Türkü yaşlılar, açılacak kursta Türkçe eğitim görecek'' diye konuştu.Aksu, yaşlıların bu eğitim sayesinde gazete, dergi okuyabileceğini en önemlisi de altına imza attıkları metin hakkında bilgi sahibi olabileceğini vurguladı.

Dünya Ahıksa Türkleri Birliği Başkan Vekili Ayfer Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Rusya, ABD ve Türkiye'de yaklaşık 450 bin Ahıska Türkü yaşadığını kaydetti.

Birliğin, 9 ülkede yaşayan Ahıska Türklerini, bulundukları ülkelerde bir çatı altında toplamak, sorunları çözmek desteklemek, haklarını korumak amacıyla kurulduğunu ifade eden Aksu, birliğin son dönemlerde üzerinde durduğu en önemli konunun Ahıska Türklerinin Gürcistan'a geri dönmesi olduğunu bildirdi.

Gürcistan Hükümetinin 2 yıl önce geri dönüşiçin çıkarttığı kanunun 1 Temmuzda sona ereceğini belirten Aksu, öncelikle bu kanunun süresiz uzatılması ve başvuru için aranan şartların hafifletilmesi için yoğun çaba harcadıklarını anlattı.

Kaynak : BURSA Hakimiyet

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz