Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türk Toplumundan Somali’ye Anlamlı Yardım

New York Konsolosluğu Din ve Sosyal Hizmetler ataşesi, Ahiska Turk-Amerikan Toplum Merkezi’ne ziyarette bulundu. Ohio’da tamamlanmakta olan ilk Müslüman mezarlığını ziyaret eden Din ve Sosyal Hizmetler Ataşesi Süleyman Duman, Dayton’da meydana gelen gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gittiği her yerde Ahıskalıların başarılarından övgüyle söz ettiğini ve Ahıska Türk Amerikan toplumunu diğer toplumlara örnek gösterdiğini söyleyen Duman, temasları çerçevesinde Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi’nin yeni binasını da ziyaret ederek Ahıska TACC Merkezi Başkanı İslam Şahbandarov’dan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Ziyareti çerçevesinde Dayton Mercy Society Islamic Center of Dayton tarafından verilen iftar yemeğine katılan Duman, gün sonunda Ahıska TACC’de teravih namazı kılarak Ahıskalılarla görüştü. Programda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sürdürülen Somali’ye yardım kampanyasına ilişkin bir konuşma yapan Duman, Ahıska Türk Amerikan toplumu üyelerince toplanan 7700 dolar miktarındaki yardımı dernek üyelerinden teslim aldı.

ABD’ye birkaç yıl önce mülteci olarak gelen Ahıskalıların yeni yerlerinde yaşadıkları tüm zorluklara rağmen Somali’ye gönderdikleri yardımın manevi değerinin toplanan yardım miktarından katlarca yüksek olduğunu söyleyen Duman, Camii İmamı Celal Şahin’e ve Ahıska Türk Amerikan toplumu üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: TURKISHNY.com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz