Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Bursa'da Sürgünün 67. Yılı Anma Töreni düzenlendi

14 Kasım 1944 Ahıska Türkleri'nin Ahıska'dan Sürgününün 67. Yılı Anma Törenini Bursa'da sevgili hemşehrilerimiz ve Dernek Başkanlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik.

Sürgünü Anma Törenimiz önce Van depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız, PKK Terör Örgütü ile çatışmalarda Şehit olan Askerlerimiz ve 1944-1989'da Soykırıma uğramış AHISKA TÜRKLERİNİN geçmişte acılar çekerek ve zor şartlar altında şehit olmuş insanlarını anma adına 1 dakikalık Saygı Duruşu ile başladı.

Ardından İstiklal Marşı okundu, İstiklal Marşı'ndan sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat fakültesi öğrencilerinden bir öğrencimiz sürgünde hayatını kaybedenler adına hatim etmek üzere Kur'an okudu.

Daha sonra Dernek Başkanımız sayın Paşa ALİHAN günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı. Vatana dönüş konusunda mücadelelerinin devam ettiğini, Vatana dönüş için 7 bin civarında imza toplandığı bilgisini ve Ahıskalı hemşehrilerimizin var olan meseleleri hakkında bilgi verdi.

Ardından yazarımız Sayın Mircevat AHISKALI'nın öğrencilerinden 4 öğrencimiz Mircevat AHISKALI'nın -Vatan özlemini en içtenlikle anlatan ve dinlyenlerin adeta kanını donduran- şiirlerini okudu.

Mircevat AHISKALI'nın Kars'tan gelen yazar bir arkadaşı -bizim mili davamızı anlatan- kendi şiirlerinden birini okudu. Türkiye'de doğmuş olmasına rağmen acılarımızı paylaştıklarını ve her fırsata biz bir babanın iki çocuğu olduğumuzu belirttiğini aktardı.

Anma Programımızın sunucusu günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmak isteyenlere söz vermesinin ardından 350-400 kişilik konuklara etli pilav ve ayran ikram edildi, yemeğin ardınan program sona erdi.

VIDEO - Bursa'da Sürgünün 67. Yılı Anma Töreni düzenlendi - VIDEO

Haber, Foto ve Video: Hasan ALİHAN

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz