Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB Sergi Öncesi Toplandı

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) yönetimi, çeşitli değerlendirmelerde bulunmak üzere ve Ankara’da açılacak olan "Sürgünün Sessiz Tanıkları: Ahıska Türkleri 1944" konulu fotoğraf sergisinin programını görüşmek üzere merkezde toplandı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği'nin Avrupa Konseyi’nden sonra ikincisini Ankara’da 9-15 Ocak 2012 tarihlerinde düzenlediği "Sürgünün Sessiz Tanıkları: Ahıska Türkleri 1944" konulu fotoğraf sergisi açılış programını değerlendirmek üzere DATÜB yönetimi bir araya geldi. Dünyanın birçok ülkesinden gelen Yönetim Kurulu üyeleri Ankara Kızılay’da bulunan merkez binada toplandı. Toplantının asıl amacının serginin açılışı öncesi bir değerlendirme yapmaktı. Ancak, toplantıya Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Koordinatörü Orhan Gazigil ile Ahıska Masası Uzmanı Gürkan Polat’ın da katılımıyla konu Vatana Dönüş ağırlıklı oldu. Geçtiğimiz 3-12 Aralık 2011 tarihlerinde Azerbaycan’daki yapılan toplantılarla alakalı görüşler soruldu. Koordinatör Gazigil toplantılar hakkında Yönetim Kurulu Üyelerini bilgilendirerek Başbakanlığın konu üzerindeki görüşünün olumlu olduğunu ancak projeler kapsamında daha profesyonelce hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun için gerekli çalışmaların başlatıldığını da söyleyen Gazigil, gelişmeleri yakinen takip ettiğinin altını çizdi.

Bu konuda Avrupa Konseyi nezdindeki çalışmalar hakkında DATÜB Genel Başkan Yardımcısı Ve Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar son gelişmeler hakkında bilgi sundu. Öte yandan DATÜB Genel Başkan yardımcısı ve Gürcistan Temsilcisi İsmail Molidze Gürcistan’ın ve Azerbaycan’daki statü alanlar hakkındaki bilgileri ise DATÜB Yönetim Kurulu üyesi ve Azerbaycan Temsilcisi Sabircan Celilov toplantıda bulunanlara geniş bilgi sundular.

DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov konuyu toparlayarak vatana dönüşle alakalı çalışmalara hız verilmesi için herkesin daha çok çalışıp erken bir zamanda sonuçlandırılması gerektiği talimatını verdi. Türkiye’den bu konuda yüksek düzeyde destek alacakları sözünü aldıklarını şimdi ise bu sözün yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun için gerekli girişimlerin yapılacağını söyledi.

Daha sonra Ankara’da Zafer çarşısı Güzel Sanatlar galerisinde açılacak olan sergisinin ön çalışmaları hakkında DATÜB Genel Başkan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan gerekli bilgileri verdi.

Burhan ÖZKOŞAR
Hürriyet Gazetesi Fransa Temsilcisi
DATÜB Genel Başkan Yrd. ve Avrupa Temsilcisi

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz