Mikail İbrahimoğlu 503 haber

Ahıskalı öğrenciler Dost Eli'nde

Ailelerinden ve ülkelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerini sofralarına konuk eden Dost Eli Derneği gönüllüleri bu defa Ahıskalı öğrencileri düzenledikleri akşam yemeğinde buluşturdu.

Derneğin gönüllü faaliyetleri içerisinde yer alan öğrenci yemekleri etkinliği çerçevesinde düzenlenen toplantıyla bir araya gelen Ahıskalı öğrencileri, Dost Eli Derneği yöneticileri karşıladı.

Derneğin toplantı salonunda bir araya gelen öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aybilek, geçmişte Ahıskalılara yapılan zulmün izlerinin günümüze kadar taşındığını bildirdi. Aybilek, derneğin Azerbaycan ve Gürcistan’da yaptığı çalışmalar sırasında yaşanan bu zulmün açmış olduğu yaralara bizzat şahitlik ettiklerini ifade etti.

Aybilek, “Biz tarihimizi ve geçmişimizi iyi bilmek zorundayız. Ahıska Türklerine geçmişte yaşatılan vahşet insanlık tarihinin unutulmaz trajedileri arasındadır. Bize düşen görev bu zulmü yaşayan ecdadımıza yakışan nesilleri oluşturmaktır. Eğitim amaçlı bulunduğunuz şehrimizde gösterdiğiniz gayretle geleceğin mimarları siz olacaksınız” dedi.

Hoş bir sohbet eşliğinde yenilen yemeğin ardından söz alan Dost Eli Derneği Genel Müdürü M. Emin Tekpınar, “Bizler aynı değerlere sahip bir toplumun mensuplarıyız. Sizlerin sıkıntısı ne ise bizlerde aynı sıkıntıyı yüreğimizde taşıyoruz. Geçmişte olduğu gibi şimdide birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Bunun için Dost Eli Derneği olarak gereken ne ise yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Düzenlenen yemek yapılan dualar ve iyi niyet temennileri ile sona erdi.

Kaynak: Merhaba Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz