Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalıların çalışma izin sıkıntıları sona erdi

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’de ikamet eden soydaşların, çalışma izinleri ile ilgili sıkıntının 14 Şubat’ta yürürlüğe giren ilgili kanunun yönetmeliğindeki değişik ile aşıldığını söyledi.
Hasan Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, yabancıların çalışma izinleri hakkındaki kanunda değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin 14 Şubat 2012 tarih ve 28204 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
Yeni yönetmelikle, Türkiye’de ikamet eden ve geçimlerini sağlamaları için çalışmak durumunda olan Türk soylu ve akraba topluluklarına mensup yabancıların, artık diğer yabancı uyruklu kimselerle aynı kriterlere tabi olmayacaklarını belirten Çavuşoğlu, çalışma izinleri konusunda yaşanılan sorunların giderildiğini açıkladı.
Çavuşoğlu, şu bilgileri verdi: "Söz konusu yönetmelik değişikliği ile soydaş ve akraba topluluklarına mensup olup, Türkiye ‘de çalışan bu kimselerin diğer yabancılar gibi görülmeyerek, çalışma izinleri ile ilgili sorunları giderilmiş olmaktadır. AK Parti olarak soydaşların yaşadıkları sorunları bir bir çözüyoruz. Bundan sonra da çözmeye devam edeceğiz."
Çavuşoğlu, amaçlarının tüm soydaşların anavatanları Türkiye’de yabancı olarak görülmelerini engelleyecek uygulamaları hayata geçirmek olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Haber Ayna

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği

 

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz