Mikail İbrahimoğlu 503 haber

Hocalı Soykırımı Protesto Edildi

"Hepimiz Türküz Hepimiz Hocalılıyiz"

26 Şubat 2012 Pazar  günü,İSTANBUL Taksim Meydanı'nda Hocalı katliamını protesto amacıyla  miting düzenlendi . Hocalı Katliamını Anma Gönüllüleri Komitesi tarafından organize edilen miting Galatasaray Meydanında toplanan çok sayıda grubun yürüyüşüyle başladı. Çeşitli sendikalar, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen vatandaşların katılımıyla oluşan büyük kalabalık, Türk ve Azerbaycan bayrakları "Hepimiz Türküz Hepimiz Hocalılıyiz", "Ermeni Yalanına Son" "Bir millet iki devlet", "Ermeni yalanına sessiz kalma" şeklinde sloganlar atarak  ve pankartlarla katliamı  protesto etti.  Yaklaşık 100 kişiden oluşan Ahıskalılar, Hocalı’daki katliamın yıldönümünde Taksim’deki anma programında Azeri kardeşleriyle birlikte oldular. Ahıskalı  yaşlı  dedelerimiz,  öğrencilerimiz, dernek üyelerimiz pankartlarla  yürüyüşe katıldılarak ön sırada yürüdüler. 

Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Azerbaycan Milletvekilleri Ganira Paşayeva, Sabir Rüstemhanlı,Ahıska Türkleri olarak DATÜB yönetim kürülü üyelerinden – DATÜB  Başkan Yrd.ve Genel Koordinatör Sadyr Eibov, Rasim Bayraktar  ve  binlerce Türk , Azerbaycanlı , Kazak, Kırgız, Türkmen ve türksoylu kardeşlerimiz katıldılar.

 Taksim meydanında Hocalı Katliamını protesto etmek için toplanan büyük kalabalık, hayatını kaybedenler için saygı duruşunun ardından Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarını okudu.

Yaklaşık 2 saat süren protesto gösterisinin sonunda ise siyah balonlar uçuruldu.

Roza Eibova

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz