Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkü Öğrenciler AKTİSAD Yemeğinde Bir Araya Geldiler

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneğinin(AKTİSAD) ev sahipliği yaptığı organizasyonda sorunlarını dile getiren Ahıska Türkleri, çifte vatandaşlık başta olmak üzere birçok konuda Türk Hükümetinden destek beklediklerini söylediler.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği(DATÜB) temsilcileri ve Konya’da çeşitli üniversitelerde okuyan Ahıska Türkü öğrenciler, Aktif işadamları ve Sanayiciler Derneği’nin(AKTİSAD) tertip ettiği yemekli toplantıda bir araya geldiler.

DATÜB Başkan Vekili ve aynı zamanda YÖK Denetleme Kurulu Başkanı olan İlyas Doğan’ın misafir olduğu geceye, Karatay Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Okka, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr . Ömer Ulukapı, yine aynı fakültede görev yapan Prof.Dr. Ramazan Yıldırım ve AKTİSAD Başkanı Ali Akın katıldı.

Açılış konuşmasını AKTİSAD Başkanı Ali Akın’ın yaptığı toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının genel amacının, Ahıska Türklerinin sorunlarına çözüm bulmak ve sıkıntılarını paylaşmak olduğunu bildiren Akın, bu manada yılda bir kez de olsa burada bir araya geldiklerini söyledi.

Toplantının yapılmasının en önemli sebeplerinden bir tanesinin Ahıska Türklerinin Dünyanın neresinde olursa olsun birlik ve beraberliklerinin korunması olduğuna dikkatleri çeken İlyas Doğan, bu bağlamda kendilerini unutmayan AKTİSAD yetkililerine minnettar olduklarını söyledi.

Doğan sözlerinin devamında :’’ Biz her şeyin en iyisi olmalıyız. Doktorsak en iyi doktor biz olmalıyız. Sayı olarak az olduğumuz için toplum içinde en iyiler bizler olmalıyız. Eğer arkamızda birilerinin olmasını istiyorsak önce kendimizi kabul ettirmemiz lazım.

Biz Türk tarihinin bir parçasıyız. Fakat başımıza gelenler bizi biraz farklılaştırmış. Aynı coğrafyanın çocukları olarak ortak bir kimliğimiz var.

1956 ‘dan bu yana Ahıska Türkleri ciddi bir mücadele içindedirler. Gürcistan Hükümeti tarafından verilen sözlerin hiç biri tutulmadı. Önümüze gelen yasalarla bizden dinimiz başta olmak üzere birçok kutsal değerlerimizden vaz geçmemizi istiyorlar. Ahıska Türklerinin kendi topraklarına geri dönmesi için verilen bir mücadele var. Türkiye den bu noktada destek istiyoruz. Biz artık Vatanımıza geri dönmek istiyoruz. Ahıska Türklerinden alınanlar geri verilmeli.

Türk Hükümeti Ahıskalı soydaşlarımıza vatandaşlık vermeli. Biz bu toprakların bir parçasıyız. En azından çifte vatandaşlık verilmeli. Öğrencilerimiz bu sebepten dolayı birçok engelle karşılaşıyorlar. Okulunu yarıda bırakıp ülkesine geri dönmek zorunda kalan birçok öğrencimiz var’’.dedi

Kaynak: DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz