Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB Ayfer Aksu’yu dava ediyor

Değerli Ahıska Dostları,

bir süreden beri Ayfer Aksu ile ilgili haberlerin internette haber ve yorumlara konu olması nedeniyle aşağıdaki açıklamayı kamuoyu ile paylaşmak zorunlu olmuştur:

Sayın Ayfer Aksu adlı kişi Dünya Ahıska Türkleri Birliğinin kuruluş aşamasında bizlerin güvenini kazanmaya çalışmış, daha sonra anlaşılması zor davranışlar içine girmiştir. Önce DATÜB adına web sayfasına ilişkin isteklerde bulunmayı denemiş bunda başarılı olamamıştır. Kendisinin DATÜB ile ilişkisinin gönüllülük ve Ahıska Türklerinin menfaatlerine hizmet gibi bir amaca dayanmadığı anlaşılmıştır. Adı geçen kişi Ankara’da bulunan Türk Patent Enstitüsüne gizlice başvurarak “Dünya Ahıska Türkleri Birliği” ve “DATÜB” kısaltmasını kendi adına “marka” olarak yazdırmıştır. Başvurusunda kendisini Ahıskalıların lideri olarak tanıtmak gibi ilginç bir yola başvurmuştur. Adı geçenin eğitim düzeyi veya birikimi konusunda kamuoyuna yansımış ya da bizim bildiğimiz her hangi bir bilgi yoktur. Bu nedenle nasıl olup da kendini lider olarak gördüğü tarafımızca merak edilmektedir!

Adı geçen kişi daha sonra Birliğimizden defalarca çeşitli anlaşılmaz taleplerde bulunulmuştur.  Bu taleplerini Birliğimizin açtığı “Sürgünün Sessiz Tanıkları: Ahıska Türkleri 1944” konulu fotoğraf sergisine avukatı ile beraber gelerek orada da açığa vurmak istemiş, ancak kendisi muhatap alınmamıştır.

Ümidini kaybetmeyen bu şahıs, daha önce noterden Birliğin isminin kendisine ait marka olduğunu öne sürdüğü noter ihtarnamesine cevap verilmediği gerekçesiyle Ankara Telif Hakları Mahkemesinde, Birlik adının ve web sitesinin kullanılmasını engellemek amacıyla tedbir talep etmiştir. Ancak 23 Şubat günü yapılan duruşmada mahkeme Ayfer Aksu adlı kişinin talebini reddetmiştir.

Ayfer Aksu bu duruşmaya katılmamış, avukatı da duruşmaya gelmemiştir. Duruşmaya katılan Ahıska’lı gençler kendini lider olarak orada burada tanıtan kişiyi merakla bekleseler de bu mümkün olamamıştır.  Ancak ilginç bir şekilde daha önce Almaata’da Ahıska Milli Merkezimizde kadınlar kolu temsilcisi olan Sonya Ulfanova duruşmada hazır bulunmuştur. Duruşmada sürekli not tutan Sonya Ulfanova’nın bu notları Ayfer Aksu’ya iletmek üzere mi yoksa başka bir amaçla mı tuttuğu anlaşılamamıştır.

Birliğimiz, bu şahsa karşı “haksız marka tescilinin iptali” davası açmış bulunmaktadır. Davada hem haksız tescilin iptali hem de Ayfer Aksu’nun Birliğimizin dava nedeniyle yaptığı mahkeme masraflarını ve avukat ücretini ödemesi talep edilmiştir.

Ayrıca Ayfer Aksu hakkında Türk Ceza Kanunu 158/I maddesi uyarınca dernek adını kullanarak dolandırıcılık suçu işlediğinden bahisle Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Son olarak DATÜB tüzüğünde yer alan üyelikten çıkarma sebepleri arasında yer alan “Birliğin amaçlarına aykırı tutum ve davranış içinde olma” nedeniyle hakkında Ahıska Türkleri Konseyi üyeliğinden ihraç istemiyle disiplin soruşturması başlatılmıştır.

Anlayana anladığı dilden karşılık verileceğinden herkes emin olmalıdır.  Ahıska Türklerinin onuru ve haklarını korumak için sonuna kadar mücadele edileceğinden kimse kuşku duymamalıdır!  Fırsatçılığa geçit verilmeyecektir!  

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yönetim Kurulu

Kaynak: DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz