Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Bakü'de Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti 8. Kurultayı Düzenleniyor

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti'nin 8. Kurultayı düzenleniyor. Kurultayda Ahıska Türkler Birliği'ne başkan seçilecek. 

Kurultayda konuşan Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Ziyeddin Kasanov, "Türkiye Bakü Büyükelçiliği'nde yaptığımız toplantıda 'Azerbaycan'da yaşayan Ahıska Türkleri toplanıp bir başkan seçmeli ve biz Türkiye Devleti olarak kimle çalışacağımızı bilmeliyiz. Bir başkanı gördükten sonra biz çalışmalarımızı hızlandırabiliriz ama bu olmadan bir şey yapamayız' dediler. Biz Ahıskalılar olarak gece toplandık ve en kısa zaman içinde bir başkan seçmek sonucuna vardık" ifadelerini kullandı. 
Ziyeddin Kasanov yaptığı açıklamada bugüne kadar kendi çabalarıyla Gürcistan'a dönen sadece 2 bin 500 kadar Ahıska Türkü bulunduğunu belirterek "Gürcistan'a dönmek için kabul edilen müracaat sayısı 5 bin 800. Ancak bu kişilerin evraklarında bazı eksiklikler var. Bu eksiklikler tamamladıktan sonra vatanlarına geri dönecekler. Biz istiyoruz ki milletimizin her zaman Gürcistan'a dönmeye hakkı olsun. Bizim millete Gürcistan'ın yardım edecek gücü yok. Biz bunu başka devletlerden istiyoruz. Özellikle biz 
Türkiye Devleti'nden yardım bekliyoruz. Türkiye devletinin Ahıska Türklerinin dönüşüyle ilgili belli programları var" şeklinde konuştu. 
Gürcistan'ın Ahıska Türklerinin geri dönüşü konusuna nasıl baktığı konusuna da değinen Kasanov, "Biz bir yıldır Gürcistan devletiyle ilişki kurduk. Bir yıl önce Gürcistan devletiyle hiçbir bağlantımızyoktu. Son zamanlarda hem devletle hem parlamentolarla hem de Ahıska Türklerinin geri dönmesi için kurdukları komisyon üyeleriyle biz devamlı temastayız. Ama Gürcistan hükümetinde ve milletinde biraz tereddüt var. Bizim oraya geri dönmemizi fazla istemiyorlar. Biz bugün onlara her şeyimizle kanıtlıyoruz ki bizim Gürcüler kadar o topraklarda hakkımız var" dedi.

Son Dakika - BAKÜ

Yorumlar

1 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz