Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

‘Hinkal Şenliği’ Binlerce Ahıskalı’yı Buluşturdu

İnegöl Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ‘1. Hinkal Şenliği’ yoğun katılımla dün Cerrah parkında yapıldı. Düzenlenen şenlikte misafirlere yöresel yemek Hinkal ve pişi ikram edildi. 

İnegöl Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Hinkal Şenliği’ binlerce Ahıskalı’yı buluşturdu.Yöresel oyunların renk kattığı şenlikte, Ahıska Pehlivanı Ferman Faik’in gösterileri nefesleri kesti.

BU ETKİNLİĞİMİZİ GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

Şenliğin açılışında konuşan İnegöl Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, bu yıl ilki düzenlenen Hinkal şenliğini geleneksel hale getirip her yıl düzenleyeceklerini belirtti. Taş açıklamasını şöyle sürdürdü, “Derneğimiz Kafkasya bölgesinin Ahıska yöresinin insanlarının bir araya gelmesi, sosyal yardımlaşmalarının gelişmesi ve kültürel yapısının gelecek kuşaklara daha iyi aktarılmasına yönelik faaliyetleri içermektedir. Bugüne kadar sosyal etkinliklerde geri kaldık. Bunun en büyük sebepleri de, yıllardan beri İnegöl’de yaşayan Ahıskalı vatandaşlarımızın yaşadığı kimlik, çalışma sorunlarıdır. Geçmiş dönemlerde bu gibi işlerle uğraşıldığı için bugüne kadar böyle etkinlikler yapılamadı. İnşallah kültürel kaynaşma, birlik ve beraberlik adına bu etkinliğimizi geleneksel hale getireceğiz.”

PROBLEM HALA BİTMİŞ DEĞİL

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Ahıska gerçekten çok önemli bir nokta, kanayan bir nokta. Problem hala bitmiş değil. İnsanlar özellikle Rusya coğrafyası başta olmak üzere Dünyanın dört bir yanına dağılmışlar. Birbirinize sahip çıkarsanız, inanıyor ve umuyorum ki, ilerleyen dönemlerde hiçbir sıkıntı kalmaz.”dedi.

ONLARIN RUHLARINI ŞAD ETMEK, BU DAVAYA SAHİP ÇIKMAKLA OLUR

İlçe Kaymakamı Aziz İnci’de, “Bugün buradaki insanlar zulüm görmüş insanlar, göç eden insanlar, haksızlık yaşayan insanlar Birleşmiş Milletlere kadar hadiseyi götürdüler ve bu davalar devam ediyor. Elimizin güçlü olması lazım, ekonomik olarak güçlü olmamız lazım, hukuki olarak güçlü olmamız lazım. En önemlisi, onların ruhlarını şad etmek, bu davaya sahip çıkmakla olur. Onun için sizleri, bu kültürü, güzel adetleri korumaya çalıştığınız için yürekten kutluyorum.” diye konuştu.

MİSAFİRLERE HİNKAL VE PİŞİ

Konuşmaların ardından İnegöl Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin Halk Oyunları ekibi ‘Ahısha Barı’nı oynadı. Hediye çekilişi ve ağalık seçimi ile derneğe gelir elde edilirken, Ahıska Pehlivanı Ferman Faik’in gösterileri nefesleri kesti. 

Misafirlere Hinkal ve Pişi ikram edilirken, Ahıska Gençlik grubunun halk oyunları gösterileri ile çeşitli yarışmalar ile ‘1. Hinkal Şenliği’ sona erdi. 

Kaynak: AHISKALILAR.ORG

Fotoğraflar: Rasim Ahıskalı

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz