Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalılar Türkiye’deki 20 Yılı Değerlendirecekler

1989 Fergana faciasından sonra yeni bir sürgün yaşayan Ahıskalı Türkler Anavatan Türkiye’ye geldiklerinin 20’inci yılı değerlendirmesini yapmak üzere Bursa’da toplanıyorlar.
Bursa’da faaliyetlerini sürdüren “Sürgüne Uğramış Ahıskalı Türkler’in Haklarını Koruma Merkezi” yönetiminin organizesinde toplanacak olan Türkiye’de yaşayan Ahıskalılar geçmiş 20 yıllın muhasebesini yapacakları bildirildi.
22 Temmuz 2012 tarihinde Bursa’da Ahıskalıların yoğun yaşadığı Yıldırım ilçesi Yeşilyayla semtinde bulunan Destan Düğün salonunda saat 12.00’de toplanacak olan Ahıskalılar Türkiye’ye geldiklerinin 20. Yılında yapılanları ve gelinen noktayı değerlendirmeye alacaklarını söylediler.
Sürgüne Uğramış Ahıskalı Türkler’in Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan “Biz Ahıskalı Türkler 1944 sürgününden sonra Orta Asya ülkelerinde yaşamımızı sürdürdük. Ancak Sovyetler rejimi altında inanılmaz baskılar altında yaşadık. Sovyetlerin dağılma süresinde ise türlü oyunlarla kardeşi kardeşe kırdırttılar. Özbek kardeşlerimizi bizlerin üzerine saldırtarak bir kez daha kardeş kanı akıttırdılar. Yıllarca vermiş olduğumuz vatan mücadelemizde sürüldüğümüz vatan topraklarına dahi yakın bırakmadılar. Sonuçta Anavatanımız Türkiye bize sahip çıkarak 1992’den itibaren bizlere kucak açtı. Anavatandaki 20 yılımızı artılarıyla ve eksileriyle değerlendirmek 22Temmuz 2012 tarihinde saat 12.00’de Desten düğün salonunda bir toplantı yapacağız. İlgilileri bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Ahıskapress

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz