Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalılar Çanakkale'yi ziyaret etti

Gebze Ahıska Türkleri Derneği üyeleri Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Aziz Aziz, vatansızlığın ne olduğunu en iyi kendilerinin bileceğini belirtti.

Gebze Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Aziz, vatanın ne demek olduğunu iyi kavramış bir topluluk olarak, Çanakkale'de verilen mücadelenin ne anlama geldiğini eyi bildiklerini ifade etti. Aziz, "Yıllarca Sovyet rejimi altında inleyen halkımız, atalarımızın Çanakkale'deki destansı mücadelesini, o savaşa katılmış olan Muhammed Nazım arkdaşımızın dedesi ve bir bacağını burada kaybetmiş olan merhum Gazi Nazım Memedov gibi büyüklerimizden öğrendik. Yıllarca hayallerimizi süsleyen bu kahramanlık mücadelesinin gerçekleştiği alanda bulunmak ve canlarını bu topraklar uğrunda vermiş olan atalarımızın ruhuna bir fatiha okumak, onları en iyi şekilde anlamak bizleri çok duygulandırdı. Genç neslin kendi değerlerimizi anlaması bakımından da oldukça verimli olan bu geziye katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bu tür gezilerin bundan sonra da devam edeceğini belirten Gebze Ahıska Türkleri Derneği Başkan Yardımcısı Raşit Celal ise Ahıskalılar olarak son yüzyılda defalarca zorunlu göçe maruz kaldıklarına işaret ederek, "Her defasında vatan edindiğimiz yerlerden Sovyetlerin zulmü ile göç etmek zorunda kaldık. Maddi olarak çok şey kaybettik. Ama manevi değerlerimizi hiç kaybetmedik. Bunlardan biri de atalarımızın Çanakkale'de verdiği mücadeledir. Bu bölgeyi dünya gözü ile görmek bizlere nasip oldu. Vatan toprakları uğrunda canını vererek şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz." diye konuştu. Yaklaşık 45 kişinin katıldığı ve 2 gün süren gezi sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafları çekildi.

Kaynak: Özgür Kocaeli

Yorumlar

2 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz