Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB Vatandaydı

68 yıllık vatana dönüş mücadelesi çerçevesinde başlatılan çalışmalar çeşitli engellemelere rağmen tüm hızıyla devam ederken DATÜB Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatör Sadyr Eibov ile DATÜB Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar beraberinde Bursa’dan gelen Bahadır Metanoğlu, Paşa Alihan ve Ahmet Köse ile birlikte vatanda önemli incelemelerde bulundular. Geçtiğimiz günlerde Ahıska ve köylerini ziyaret eden heyet daha çok bölgede yaşayan Gürcü ve Ermenilerle iletişime geçerek önemli araştırmalar yaptı.

Gürcüler Ahıskalıları bekliyor

Bugüne kadar hep “Bölge halkı istemiyor, Ahıska Türkleri gelirse bölgede yaşayan Ermeni ve Gürcülerle sorunlar yaşanır. İç savaş çıkar.” gibi safsatalarla ırkçı ve şovenlerin düşünceleri ışığında Sürgüne uğramış Ahıska Türkleri aleyhine bilinçsizce yapılan propagandalar Avrupalı parlamenterleri tedirgin ediyordu. Hatta bu propaganda Avrupa Konseyi raporlarına kadar girmişti.

DATÜB harekete geçti

Sürgünden sonra dünya üzerine dağılan ve 10 ayrı ülkede yaşayan Ahıska Türklerinin kurmuş oldukları dernekler ve Vatan Cemiyetleri aracılığını ile uzun yıllardır Vatan dönüş mücadelesi veren Ahıska Türkleri Ankara’da birleşerek DATÜB’ü (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) kurdular. DATÜB’ün son iki yıl içinde özellikle Avrupa Konseyi nezdinde yapmış olduğu çalışmalar Uluslararası kamuoyunu da harekete geçirmişti.

Uluslararası kamuoyu ve Türkiye Cumhuriyeti desteğini arkasına alan DATÜB yaptığı çalışmalar ile Gürcistan Hükümetine adım attırarak Vatana Dönüş çalışmalarını hızlandırdı. Ancak DATÜB karşısında faaliyet gösteren 5 ayrı kuruluştan oluşan partner örgütler bölgeyi gezerek Ahıska Türkleri güya lehine faaliyet yürüttüğünü söyleyerek gerçekte Ahıska Türkleri aleyhine delil teşkil edecek mataryeller topladılar. Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Türkiye ve Amerika gibi ülkelerde yaşayan Ahıska Türklerini bizzat ziyaret ederek Ahıska Türkleri aleyhine oluşturulacak argümanlar topladıklarını gören DATÜB yetkilileri de harekete geçti.

Ahıska yakınında Posof’un Eminbey köyünde baba evinde ailesi yaz tatilini geçirirken DATÜB Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar Ahıska’ya geçerek karşı deliller toplamaya başladı.

Burhan Özkoşar, Sadyr Eibov, Bahadır Metanoğlu, Paşa Alihan ve Ahmet Köse’den oluşan heyet Ahıska ve köylerini gezerek bölgede yaşayan Ermeni ve Gürcülerle bizzat görüşmelerde bulundu.

Vatanınızdır gelin yaşayın

Ahıska vilayeti başta olmak üzere, Adigön, Aspinza ve Ahılkelek ilçeleri ve köylerinde kamuoyu araştırması yapan DATÜB heyeti ilginç durum ile karşılaştı. Bölgede yaptıkları görüşmelerde bir tek kişinin dahi Ahıska Türklerinin gelip yurtlarına yerleşmesine karşı olmadığını tespit eden heyet büyük bir sevinç yaşadı. Her gittikleri köyde büyük bir misafirperverlikle karşılanan heyete “Sizler buradan haksız yere sürgün edilmiş bir toplumsunuz. Kanun çıkmıştır. Sizinde vatanınızdır gelin yaşayın” diyerek Avrupa Konseyi raporlarına giren tereddütlerin aksine Ahıska Türklerinin bölge insanı tarafından büyük bir sevinçle kucaklanacağı sonucu ortaya çıktı.

VIDEO - DATÜB Vatandaydı - 1 , DATÜB Vatandaydı - 2 , DATÜB Vatandaydı - 3 , DATÜB Vatandaydı - 4 , DATÜB Vatandaydı - 5 , DATÜB Vatandaydı - 6 , DATÜB Vatandaydı - 7 , DATÜB Vatandaydı - 8

Haber: Burhan ÖZKOŞAR

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz