Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB Yetkilileri Ahıska'da İncelemelerde Bulundu

Vatana Dönüş çerçevesinde başlatılan çalışmalar ışığında Gürcistan’ın bir yıldan beridir vermeye başladığı “Yurda Dönüş Statüleri” yavaşlama dönemine girmişken DATÜB yöneticileri Ahıska’ya giderek çeşitli araştırmalar yaptılar.
Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatör Sadyr Eibov ile DATÜB Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar beraberinde Bursa’dan gelen Bahadır Metanoğlu, Paşa Alihan ve Ahmet Köse ile birlikte vatanda önemli incelemelerde bulunmuşlardı. 
Ardından DATÜB Genel Başkan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan ile DATÜB Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar birlikte tekrar Ahıska’ya giderek çeşitli ziyaretlerde bulundular. Özellikle Ahıska’da yaşayan Ahıska Türkleri’nin sıkıntılarını inceleyen DATÜB yetkilileri “Yurda Dönüş Statüleri” alan aileleri de ziyaret ettiler.

Ahıskalıların sembolü Molla Yusuf’u ziyaret ettiler
1966 yılından beri bireysel olarak vatana dönüş mücadelesi veren ve bir çok defa denemeleri sonuçsuz kalan en sonunda 2005 yılında Ahıska’nın Adigön ilçesi Abastuban köyünde baba evini alamasa da köyün üst kenarda bir ev satın alarak vatanı kazanan ve bu mücadelesi ile de Ahıska Türkleri’nin sembol ismi olan namı diyar Molla Yusuf (Yusuf Behsatoğlu) evinde ziyaret eden DATÜB yetkilileri bir süre görüştü.
Molla Yusuf DATÜB yetkililerine 1966 yılından itibaren başlayan vatana dönüş sürecinde vermiş olduğu mücadelesini tekrar anlatarak “Türkiye zaten bizimdir. Önemli olan vatanımız olan ata dede yurdumuz Ahıska’mızı kazanmamızdır. Herkesi bekliyoruz, yollar açılmıştır gelsinler” dedi.

Vale’de yaşayan Dursunoğlu ailesinin eksik belgeleri var
3 yıldan beridir Ahıska’nın Türkiye sınırına yakın Vale kasabasında yaşayan Seyfat Dursunov ve ailesini ziyaret eden DATÜB yetkililerine sorunlarını anlatan Seyfat Dursunoğlu Yurda Dönüş dosyalarının kabul edildiği ancak Efide Dursunova’nın eksik belgelerinin olduğunu söyledi. Dosyalarını Gürcistan yetkililerine sağlam bir şekilde verdiğini ifade eden Dursunoğlu eşine gelen mektupta eksik belgelerin olduğunu öğrenince şok olduğunu belirtti.
Eşinin hasta olmasına rağmen Vatanda iki ihtiyar yaşam mücadelesi verdiklerini söylerken, “Ölürsem de vatanda öleyim” dedi.

VIDEO - DATÜB Vatandaydı - 1 , DATÜB Vatandaydı - 2 , DATÜB Vatandaydı - 3 , DATÜB Vatandaydı - 4 , DATÜB Vatandaydı - 5 , DATÜB Vatandaydı - 6 , DATÜB Vatandaydı - 7 , DATÜB Vatandaydı - 8

Kaynak: DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz