Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

TADF’dan Ahıska Türklerine yapılan soykırım ve zulmün yıldönümünde anma mesajı

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu 15 Kasım 1944 tarihinde ,Ahıska Türklerine yapılan soykırım ve zulmün yıldönümünde bir anma mesajı yayınladı.

“Anadolu Türklüğü’nün ayrılmaz bir parçası olan Ahıska Türkleri’nin, tarihine kara harflerle yazılan 15 Kasım 1944 tarihinde anavatanları Ahıska’dan 24 saat içinde 100.000’in üzerinde soydaşımızın sürülmesi ve sürgün esnasında 17.000’i çocuk olmak üzere 30.000’e yakın insanın ölümüyle sonuçlanan soykırımı yaşamıştır.

İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru Sovyetler Birliği lideri Stalin tarafından yurtlarından sürülen ve kırıma uğrayan Ahıska Türkleri, sürgünün üstünden 68 yıl geçmesine rağmen hala vatan özlemini ve sürgünün acısını yüreklerinde hissediyorlar.

Bu acıyı ve özlemi dindirmek icin,Amerika’daki Türk toplumu olarak Ahıskalı kardeşlerimize sahip çıkmak ve destek olmak bizler için son derece önemlidir.Bu vesile ile Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, Amerika’da kurulan Ahıska Türk Dernekleri ile iletişime geçmiş ve yakın zamanda TADF’nin üye dernekleri arasında olmak için başvuruda bulunacağını açıklamıştır.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak Türk’ün sesini ve Türk’ün gücünü her yerde gösterecek ve birlikte hareket edecek güçlü bir Türk dünyası için aralıksız çalışmamız gerektiğine inanıyoruz.

68 yıl önce hayatını kaybeden Ahıskalı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diler iken, hayatta kalan soydaşlarımızın anavatan hasretlerinin son bulmasını arzuluyor,saygılarımı sunuyorum.”

Ali Çınar
TADF Başkanı

Kaynak: http://www.forumgazetem.com/2012/11/16/tadfdan-ahiska-turklerine-yapilan-soykirim-ve-zulmun-yildonumunde-anma-mesaji/

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz